UUSIN LEHTI ”Olemme Marsissa 10 vuoden sisällä”

Keksijä ja miljardööri Elon Musk perusti vuonna 2002 SpaceX-yhtiön, jonka tavoitteena on muiden planeettojen asuttaminen. Nyt hän on ilmoittanut, että miehitetty lento Marsiin onnistuu 10 vuoden kuluessa.

tiistai 15. marraskuuta 2016 teksti Gitte Hou Olsen

Lehti nro 11/2016 tarjoaa esimerkiksi seuraavanlaista luettavaa:

Kiire punaiselle planeetalle

Elon Musk ei epäröi. SpaceX on niin pitkällä uudelleenkäytettävien rakettien kehittämisessä ja samalla matkan kulujen puristamisessa pienemmiksi, että hän uskoo visionsa uuden sivilisaation perustamisesta Marsiin olevan saavutettavissa. Artikkeli pureutuu hänen hankkeeseensa tarkemmin.

Perun alkuperäiskansojen epävarma tulevaisuus

Manún kansallispuiston suojissa on 17 000 neliökilometrin kokoinen alue sekä alkuperäiskansoja, jotka elävät yhä eristyksissä muusta maailmasta metsän antimien varassa. Alueen runsaat mineraali- ja maakaasuvarat kuitenkin houkuttelevat niin laillisia kuin laittomiakin yrittäjiä. Lähde mukaan sademetsään katsomaan maailmaa matsigenkakansan silmin.

Sri Lankan vaikea rauha

Sri Lankan singaleesienemmistön ja kapinallisten tamilitiikerien välinen sisällissota kesti 26 vuotta ja päättyi seitsemän vuotta sitten. Osapuolet haparoivat nyt kohti harmonisempaa rinnakkaiseloa.

Mayojen tuntemattomat käärmekuninkaat

Pari vuosikymmentä sitten käärmekuninkaista ei ollut kuultukaan. Uudet löydöt kuitenkin paljastavat, että he hallitsivat ammoin valtavaa mayavaltakuntaa. Keitä nämä arvoitukselliset käärmekuninkaat oikein olivat?

Näin saat lehden käsiisi

  • Irtonumeroita saatavilla lehtipisteissä hintaan 9,45 €.

  • Tee kestotilaus. Nyt saat kolme numeroa ja kauko-ohjattavan Rock Crawler -auton hintaan 19,90 €. Säästät peräti 63,45 €.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...