Joogaava karhu taustakuvaksi

Luonnonvaraisten suomalaiskarhujen lisäksi maailmalla mainetta on niittänyt Ähtärin eläinpuistossa elävä 20-vuotias Mimmi-karhu. Mimmi on tullut tunnetuksi erikoisista venyttelyliikkeistään, jotka silminnäkijöiden mukaan muistuttavat joogaamista.

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011 teksti Riikka Weckstén, National Geographic Suomi, verkkotoimitus

Slovenialaisen Meta Pencan ottama kuva Mimmistä julkaistiin National Geographicin toukokuun numerossa. Penca kertoo karhun suorittaneen useita venyttelyliikkeitä rauhallisesti ja keskittyneesti.

Se jopa nosti istuallaan yhtä aikaa molemmat takaraajansa kohti korvia niin, että ne muodostivat ison V:n, ja pysytteli tässä asennossa minuutin pari. Isokokoisen nisäkkään taukojumppa näytti Pencasta epätodelliselta ja erittäin hyvin harjoitellulta. Kaikkiaan Pencan todistama joogasessio kesti yli vartin.

Vaikka Mimmiä joissakin ulkomaisissa lähteissä on nimitetty "Santraksi", kyse ei ole julkkiskarhun taiteilijanimestä vaan silkasta erehdyksestä. Santra on Mimmin emo, joka on aloittanut venyttelyperinteen.

Mimmin lisäksi eläinpuistossa on useita muitakin joogaavia karhuja. Karhujen hoitajan mukaan venyttelyssä ei kuitenkaan ole niinkään kyse ruumiinkulttuurin harjoittamisesta kuin yleisön kosiskelusta. Karhut tekevät koirien tavoin mielellään temppuja herkkupalojen toivossa.

Hauskan karhukuvan voi ladata natgeo.fi-sivustosta vaikka oman tietokoneen taustakuvaksi. Lataa kuva tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...