UUSIN NUMERO: Painajaisten hylkyhai

Valkopilkkahai tunnetaan myös nimellä hylkyhai, koska sen on väitetty hakeutuvan hylyille ja ahmivan haaksirikkoisia. Onko väite totta vai tarua? Siihen ja moneen muuhun löytyy vastaus National Geographicin juuri myyntiin tulleesta numerosta 8/2016.

perjantai 19. elokuuta 2016 teksti Gitte Hou Olsen

Numeron 8/2016 aiheita: • USS Indianapolis -aluksen miehistö koki karun kohtalon, kun japanilaisen sukellusveneen torpedo upotti laivan toisen maailmansodan lopulla. Moni päätyi valkopilkkahaiden suihin, mutta haiden hurjuutta myös liioiteltiin. Tutustu lähemmin haihin, jota ranskalainen merentutkija Jacques Cousteau piti hailajeista vaarallisimpana, ja lue koko totuus merimiesten henkiinjäämistaistelusta Tyynellämerellä. • Kiina on onnistunut pitkien ja sitkeiden ponnistelujen jälkeen saamaan pandat lisääntymään tarhaoloissa. Seuraava askel lajin suojelussa on kasvattipandojen vapauttaminen luontoon. Lähivuodet osoittavat, selviävätkö ne vai taantuuko hellyttävä aasialaisnalle vain tarhoissa esiteltäväksi muistoksi menneestä. Lue National Geographicin raportti Kiinasta. • 4700 kilometriä pitkä Kongojoki sivujokineen virtaa halki maailman toiseksi suurimman trooppisen metsän ja yhdistää Kongon demokraattisen tasavallan kahdeksaan muuhun valtioon, myös Kongon tasavaltaan. Vilkkaasti liikennöity kauppareitti muodostaa elämän perustan mutta on hengenvaarallinen kuljettava. Kongojoella on tehtävä se, mitä elossa pysyminen kulloinkin vaatii. • Yhdysvaltain rajassa kiinni oleva Juárez oli jonkin aikaa maailman vaarallisin kaupunki. Nyt se on hankkiutumassa eroon huumekartellisodista ja korruptoituneesta hallinnosta, ja samalla asukkaat pääsevät pitkästä aikaa elämään tavallista arkea.

Näin saat lehden käsiisi

  • Irtonumeroita saatavilla lehtipisteissä hintaan 9,45 €.

  • Tee kestotilaus. Nyt saat kolme numeroa ja kauko-ohjattavan Rock Crawler -auton hintaan 19,90 €. Säästät peräti 63,45 €.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...