UUSI LEHTI Armenia vaatii oikeutta: ”Se oli kansanmurha.”

Vuonna 1915 armenialaisia alettiin vainota ja karkottaa osmanivaltakunnassa, nykyisen Turkin edeltäjävaltiossa. Numerossa 7/2016 perehdymme Armenian ja Turkin väliseen sitkeään konfliktiin.

tiistai 12. heinäkuuta 2016 teksti Gitte Hou Olsen

**Tätä kaikkea tarjoaa lehti numero 7/2016:

  • Virunga: Kansallispuiston ja etenkin sen 480 uhanalaisen vuorigorillan suojeleminen vaatii kylmiä hermoja ja kovia aseita Kongon demokraattisessa tasavallassa. Noin 8000 neliökilometrin puistossa nimittäin majailee myös koko joukko aseistettuja ryhmittymiä, kapinallisia ja sissejä, joilla on kullakin omat intressinsä.

  • Valkohait: Tappajahai-elokuva teki valkohaista maailman pelätyimmän hain. Lajista tiedetään kuitenkin edelleen kovin vähän. Uusien teknisten apuvälineiden ansiosta biologit ovat nyt löytämässä vastauksia suurimpiin arvoituksiin: Paljonko valkohaita on, ja missä ne liikkuvat?

  • Detroit: Amerikkalainen autokaupunki on selvinnyt konkurssista, ja nyt se on nousemassa yhdeksi Yhdysvaltain virkeimmistä kaupungeista. Koska kaupungissa on hehtaarikaupalla vapaita ja edullisia toimitiloja, sinne sijoittuu monenlaisia luovia toimijoita.

  • Armenia: Ensimmäisen maailmansodan tiimellyksessä armenialaisia tapettiin joukoittain Anatoliassa, nykyisen Turkin alueella. Armenialaiset vaativat, että maailma ja etenkin Turkki tunnustavat, että kyseessä oli kansanmurha. Mistä konfliktissa on kyse, ja mitä sata vuotta sitten Turkin tulkinnan mukaan tapahtui?

Näin saat lehden käsiisi

  • Irtonumeroita saatavilla lehtipisteissä hintaan 9,45 €.

  • Tee kestotilaus. Nyt saat kolme numeroa ja kauko-ohjattavan Rock Crawler -auton hintaan 19,90 €. Säästät peräti 63,45 €.

**

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...