UUSIN LEHTI: Kuubaan vyöryy amerikkalaisturisteja

Yhdysvaltain kauppasaarto piti amerikkalaisturistit poissa Kuubasta vuosikymmenien ajan. Nyt rajoituksia on höllennetty, ja kuubalaiset valmistautuvat entisestä arkkivihollismaasta saapuvaan vierastulvaan.

tiistai 11. lokakuuta 2016 teksti Gitte Hou Olsen

Lehden 10/2016 aiheita:

Karibialainen paratiisisaari Kuuba on vain 145 kilometrin päässä Yhdysvalloista, ja nyt sen rannat ja koskemattomat luontoalueet houkuttelevat matkailevia amerikkalaisia toden teolla. Matkailuala tarjoaa paljon mahdollisuuksia taloudellisesti ahtaalla oleville kuubalaisille, mutta miten massaturismi vaikuttaa maan kulttuuriin ja luontoon?

Viime vuonna Eurooppaan tuli yli miljoona pakolaista. Pakolaistulva kosketti kaikkia alueen maita, mutta lukumääräisesti eniten hädänalaisia virtasi Saksaan. Lue, miten tulokkaat ovat vaikuttaneet saksalaiseen yhteiskuntaan.

Raportti Etelä-Afrikasta kertoo Dawie Groenewaldista, maailman etsityimmästä laittoman sarvikuononsarven kauppiaasta ja maailman suurimman sarvikuonotilan omistajasta John Humesta. Molemmat haluavat, että sarvikuononsarvien myyntikielto kumottaisiin.

Hauskannäköiset japaninmakakit kylpevät mielellään 35-asteisissa lähteissä. Näe National Geographic -kuvaaja Jasper Doestin valloittavat valokuvat lumiapinoiksikin kutsutuista persoonallisista makakeista.

Näin saat lehden käsiisi

  • Irtonumeroita saatavilla lehtipisteissä hintaan 9,45 €.

  • Tee kestotilaus. Nyt saat kolme numeroa ja kauko-ohjattavan Rock Crawler -auton hintaan 19,90 €. Säästät peräti 63,45 €.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...