luonnonalue

 • Ruuhka-aika Hillaryn portailla Mount Everestillä näytti tältä 19. toukokuuta 2012. Everestille kapusi tuona päivänä 234 ihmistä, joista osa joutui odottamaan maailman katolle pääsyä kahden tunnin ajan seinämällä huipun lähellä. Neljä ihmistä kuoli.

  Ruuhkaa Mount Everestillä

  22.05.2013.

  Koillis- ja kaakkoisharjanteen kautta kulkevat vakioreitit ovat vaarallisen täynnä kiipeilijöitä, joista monilla on pelottavan vähän kiipeilykokemusta.

 • Karakorumin vuoristossa sijaitsevalle K2:lle kiipeäminen Kiinan puolelta on niin vaikeaa, että suurin osa yrittäjistä lähtee matkaan Pakistanin puoleiselta rinteeltä. Kuvassa vuoden 2011 retkikunnan jäsenet kantavat varusteitaan 8 611 metriä korkean vuoren juurella.

  Maailman vaikein huippu?

  14.05.2013.

  Mille vuorelle on vaikeinta kiivetä? K2, Cerro Torre ja Mount McKinley ovat hyviä ehdokkaita, mutta vastaus lienee Baintha Brakk eli The Ogre (Ihmissyöjä).

Tilaa uutiskirje

National Geographicin ilmainen uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat joka viikko:

 • Viihdyttäviä videopätkiä
 • Tuoreimmat artikkelit
 • Viikon galleria

UUSIN LEHTI Vakuuttava näyttö?

Sormenjäljetkään eivät ole niin luotettavia todisteita kuin on uskottu. Kuinkahan monta syytöntä ihmistä on tuomittu virheellisten todisteiden nojalla?

Osallistu Lukijoiden täysosuma -kilpailuun

Osallistu National Geographicin pohjoismaiseen kuvakilpailuun. Voittajakuva julkaistaan lehdessä. Uusi teema joka kuukausi.


Copyright © 2009 Bonnier Publications