Mariaanien hauta

 • Trieste ennen sukellusta Mariaanien hautaan.

  Ensimmäisenä maailman pohjalla

  07.10.2013.

  Vuonna 1960 sveitsiläinen syvänmerentutkija Jacques Piccard ja yhdysvaltalainen meriupseeri Don Walsh painuivat syvyyksiin erikoisvalmisteisella Trieste-aluksella. He pääsivät Mariaanien haudan pohjaan lähes viiden tunnin sukelluksen jälkeen.

 • James Cameron peukut pystyssä tehtyään yksin onnistuneen sukelluksen Mariaanien hautaan, valtamerten syvimpään kohtaan.

  Aprillia, aprillia!

  01.04.2012.

  Kokenut filmintekijä ja syvänmerensukeltaja aikoo käyttää kokemuksiaan ennätyssukelluksesta tulevassa elokuvassaan.

 • James Cameron peukut pystyssä tehtyään yksin onnistuneen sukelluksen Mariaanien hautaan, valtamerten syvimpään kohtaan.

  James Cameron teki ennätyssukelluksen

  26.03.2012.

  Elokuvantekijä ja tutkija James Cameron on nyt ensimmäinen ihminen, joka on yksin käynyt maapallon syvimmässä kohdassa, ja ainoa, joka on tutkinut sitä tarkemmin.

 • Tutkija ja elokuvaohjaaja James Cameronin ja hänen teknisen tiiminsä kehittämä pienoissukellusvene Deepsea Challenger sukeltaa lähiaikoina Mariaanien haudan pohjalle. Tässä sitä lasketaan vesille Australian rannikolla.

  Titanic-ohjaaja aikoo Mariaanien hautaan

  08.03.2012.

  Elokuvaohjaaja ja NG-tutkija James Cameron yrittää lähiviikkoina sukeltaa maapallon syvimpään kohtaan, reilun 11 kilometrin syvyydessä uinuvaan Mariaanien hautaan.

Tilaa uutiskirje

National Geographicin ilmainen uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat joka viikko:

 • Viihdyttäviä videopätkiä
 • Tuoreimmat artikkelit
 • Viikon galleria

UUSIN LEHTI Vakuuttava näyttö?

Sormenjäljetkään eivät ole niin luotettavia todisteita kuin on uskottu. Kuinkahan monta syytöntä ihmistä on tuomittu virheellisten todisteiden nojalla?

Osallistu Lukijoiden täysosuma -kilpailuun

Osallistu National Geographicin pohjoismaiseen kuvakilpailuun. Voittajakuva julkaistaan lehdessä. Uusi teema joka kuukausi.


Copyright © 2009 Bonnier Publications