Rengastettu täpläpöllö pyyhkäisee kohti tutkijan asettamaa houkutinta nuoressa punapuumetsässä.

Kuvagalleria: Punapuut

NG-valokuvaaja Michael Nichols on kuvannut maailman korkeimpia puita - Kaliforniassa kasvavia punapuita.

maanantai 2. marraskuuta 2009

NG-valokuvaaja Michael Nichols on kuvannut maailman korkeimpia puita - Kaliforniassa kasvavia punapuita.

Kalifornian pohjoisosissa Green Diamondin vanhempi biologi Lowell Diller ja hänen avustajansa Riley houkuttelivat täpläpöllöä hiirellä. 1990-luvun alussa Diller havaitsi ensimmäisten joukossa suuria täpläpöllötiheyksiä uudismetsissä.
Pohjoiskalifornialaista Humboldt Redwoods State Parkia verhoava rannikkosumu ravitsee vanhoja jättiläisiä ja puiston ulkopuolella kasvavia pienempiä punapuita. Punapuut saavat sumusta yli 30 prosenttia tarvitsemastaan vedestä.
Bear Creek Watershedissä kasvava vanha punapuu saa ympäristön puut näyttämään kääpiöiltä.
Humboldtin osavaltionyliopiston tutkija Steve Sillett (kesk.) mittailee palokoroa 30-kerroksisen talon korkuisen punapuun puolivälissä Prairie Creek Redwoods State Parkissa. Metsäpalo on kärventänyt puuta kahdesti muttei ole saanut sitä hengiltä.
Harvinainen joulukuinen lumi peitti polun Del Norte Coast Redwoods State Parkissa. Rannikolla kasvava Sequoia sempervirens -punapuu viihtyy viileässä merellisessä ilmastossa. Se kasvaa vyöhykkeellä, joka ulottuu 8–50 kilometrin päähän rannikosta.
Harras hiljaisuus täyttää vanhan metsän Humboldt Redwoods State Parkissa Kaliforniassa.
Mike Fay patikkaretkellään, joka kulki pitkin Little Lost Man Creekin vartta Redwoodin kansallispuistossa. Fay ja Lindsey Holm saivat vuonna 2008 päätökseen ensimmäisen punapuiden koko levinneisyysalueen kattaneen vaelluksen. He kulkivat noin 2 900 kilometriä Tyynenmeren rannikkometsissä.
Michael Fay ja Lindsey Holm vaelsivat vuonna 2008 kaikkiaan 2 900 kilometriä Tyynenmeren rannikkoa reunustavissa metsissä. He nukkuivat enimmäkseen taivasalla ja peseytyivät lähteissä ja joissa.
Ray Wood sahaa kaatokoloa tyvimitaltaan 75-senttimetriseen puuhun, joka on risu verrattuna hänen nuorukaisena kaatamiinsa viisimetrisiin. ”Suhdanteet tulevat ja menevät”, sanoo 67-vuotias Wood aallonpohjassa olevista puumarkkinoista.
Nauru piristää Rio Dellin metsätalouskaupunkia Wildwood Days -festivaalien aikaan. Kaupungin työttömyys nousi maaliskuussa pahimmilleen 16 vuoteen. Kysynnän laskettua Humboldt Redwood Company hakkaa vain kolmanneksen vuosille 2009–2010 suunnitellusta määrästä.
Isokauriit kirmaavat Prairie Creek Redwoods State Parkissa. Kaksi härkää taistelee lauman johtajuudesta. Cervus elaphus roosevelti on kookkain Yhdysvalloissa tavattavista hirvieläimistä ja se on nimetty presidentti Theodore Rooseveltin mukaan.
Mustakarhu tassuttelee valokuvaaja Michael Nicholsin kamera-ansaan. Kun ravintopitoisempi ruoka on vähissä, karhut riipivät nuorten punapuiden kaarnaa päästäkseen käsiksi sen alla olevaan pihkaan, ja sitä nuoret puut eivät kestä.
Punapuumetsän puiden alapuolella on myös elämää. Siellä elää muun muassa Ariolimax columbianus -etana.
Kasvitieteilijä Marie Antoine ojentaa 106-metrisen puun 750-vuotiaasta rungosta kairatun näytteen ekologi Giacomo Renzullolle. Tutkimus on osoittanut, että mitä vanhemmiksi punapuut elävät, sitä nopeammin niihin kertyy puuainesta.
Aktivisti Amy Arcuri kertoo, että Spooner on melkein 2 000 vuotta vanha. Puu oli jo kerran tuomittu hakattavaksi, mutta sen uusi omistaja, Humboldt Redwood Company, on nyt julistanut sen suojelluksi. ”Yritan uskoa, että muutos parempaan on tulossa”, sanoo Arcuri.
Geologi Neal Youngblood pitelee ilmakuvaa, jossa näkyy Redwood National Parkin vuonna 1978 ostama 200 neliökilometrin laajuinen alue.
Josh Sargent (vasemmalla) ja Rod Aiton irrottavat ketjua tukista, joka on tuotu Green Diamond Resource Companyn lastausalueelle lähelle Maple Creekiä. Seuraavaksi tukit lastataan rekkoihin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...