Japanin tsunami: Unohtumattomat kuvat

Japanin katastrofista kertovissa kuvissa jättiaalto heittelee autoja kuin ne olisivat leikkikaluja, laiva on päätynyt talon katolle ja öljynjalostamo on liekeissä.

Tsunami vyöryi 11. maaliskuuta Miyakon kaupunkiin Iwaten maakunnassa Japanin koillisosassa.
Mainichi Shimbun, Reuters
Tsunami vyöryi 11. maaliskuuta Miyakon kaupunkiin Iwaten maakunnassa Japanin koillisosassa.

National Geographicin toimittajat ovat valinneet sarjan kuvia, jotka valottavat hyvin Japanin katastrofia ja pelastustoimien tarvetta. Pääset katsomaan kuvia napsauttamalla oikealla olevaa kuvagallerian linkkiä.

Maanantaina 14.3. arvioitiin 350 000 ihmisen jääneen kodittomaksi Japanin historian suurimman maanjäristyksen vuoksi, jonka magnitudi oli 8,9. Pahiten kärsineen Miyagin maakunnan poliisipäällikön mukaan alueella oli kuollut ainakin 10 000 ihmistä.

New York Timesin mukaan tiistaiaamuna (paikallista aikaa) havaittiin uusi huolenaihe, kun Fukushimassa Daiichin ydinvoimalan hätäjäähdytysjärjestelmä ei pystynyt jäähdyttämään yhtä järistyksessä vaurioituneista reaktoreista. Veden pinnan aleneminen päästi polttoainesauvat kosketuksiin ilman kanssa, mikä kasvatti ytimen sulamisen riskiä. Sulamisella olisi katastrofaaliset seuraukset.

Tilannetta hankaloittivat uudet maanjäristykset. Yhdysvaltojen geologinen tutkimuslaitos rekisteröi pelkästään sunnuntaina lähes sata jälkijäristystä. Japanin pääministeri Naoto Kan kutsui tilannetta maan "pahimmaksi kriisiksi sitten toisen maailmasodan".

Japanin katastrofikuvia pääset katsomaan napsauttamalla yläoikealla olevaa linkkiä.

Tilaa uutiskirje

National Geographicin ilmainen uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat joka viikko:

  • Viihdyttäviä videopätkiä
  • Tuoreimmat artikkelit
  • Viikon galleria

Osallistu Lukijoiden täysosuma -kilpailuun

Osallistu National Geographicin pohjoismaiseen kuvakilpailuun. Voittajakuva julkaistaan lehdessä. Uusi teema joka kuukausi.

UUSIN LEHTI ”Olemme Marsissa 10 vuoden sisällä”

Keksijä ja miljardööri Elon Musk perusti vuonna 2002 SpaceX-yhtiön. Nyt hän on ilmoittanut, että miehitetty lento Marsiin onnistuu 10 vuoden kuluessa.


Copyright © 2009 Bonnier Publications