Uusi lehti on ilmestynyt: Kaupunkeja uhkaa jäädä veden alle

National Geographic perehtyy tässä kuussa merenpinnan nousuun, Etelämantereen vuorten valloitukseen ja Kiinan Keisarinkanavaan.

tiistai 24. syyskuuta 2013

Tämän kuukauden National Geographic -lehdestä voit lukea muun muassa:

  • Kun meri nousee Tulvauhan alla on jo 136 rannikon suurkaupunkia. Paljonko ilmastonmuutos vielä kohottaa merenpintaa?

  • Jäätön tulevaisuus Tällaiselta maapallo saattaa näyttää, jos kaikki sen nykyiset jäät sulavat pois.

  • Vuorten kutsu Neljä vuorikiipeilijää uhmaa napaseudun säitä päästäkseen ensimmäisenä Antarktiksen huikeille huipuille.

  • Avaruuden huiput Mikä avaruuden vuorista on kaikkein korkein?

  • Huimapäät: kuvataiteilija Koko maailma on taiteilija JR:n taulukangasta.

  • Keisarinkanava Kiinan keisarien valta oli vahvasti kytköksissä kanavaan, joka on yhdistänyt pohjoista ja etelää jo 1400 vuoden ajan.

  • Arktinen keidas Mahtavat kuvat osoittavat, että napaseudun eläimet viihtyvät Wrangelinsaaressa Siperian pohjoispuolella.

National Geographic

on ikkuna maailmaan. National Geographicin keltaisten kehysten sisältä avautuu ikkuna eilisen, tämän päivän ja huomisen maailmaan.

Syvälle porautuvat reportaasit ja vaikuttavat valokuvat vievät lukijat matkalle maailman ympäri. Lähde National Geographicin tunnetusti loistavien toimittajien ja valokuvaajien mukana seikkailulle pitkin maapalloa ja tutustu sen luontoon, arkeologisiin aarteisiin, kaukaisiin kansoihin, ajankohtaisiin haasteisiin ja tuoreimpiin tutkimuksiin.

National Geographic Society

National Geographic -lehden taustalla on yhdysvaltalainen yleishyödyllinen järjestö National Geographic Society. Vuonna 1888 joukko herrasmiehiä, jotka olivat osoittaneet kiinnostusta maantieteellisiä kysymyksiä kohtaan, halusivat perustaa "maantieteen tuntemusta lisäävän ja edistävän" seuran. Puolisen vuotta myöhemmin ilmestyi ensimmäinen National Geographic -lehti. Nyt National Geographic -lehti ilmestyy 31 kielellä ja sillä on 50 miljoonaa lukijaa.

Jo 125 vuoden ajan National Geographic Society on tukenut tiedettä, tutkimusmatkoja ja luonnonsuojelua eri puolilla maailmaa. Tuettuja hankkeita on ollut noin 9 000. National Geographic -lehden tilaajana olet mukana tukemassa näitä hankkeita.

Lue lisää National Geographic Societystä täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...