Uusi lehti on ilmestynyt: Tarunhohtoinen Persia

Tässä kuussa National Geographic johdattaa lukijansa kuvamatkalle pitkin Norjan rannikkoa ja kertoo myrskynmetsästäjästä, joka tutki tornadoja auttaakseen ihmisiä suojautumaan niiltä mutta päätyi lopulta itse myrskyn uhriksi.

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Tämän kuukauden National Geographic -lehdestä voit lukea muun muassa:

  • Sven Hedin Paluu sadan vuoden takaiseen Persiaan: Lähde mukaan Ruotsin suurimman löytöretkeilijän jalanjäljille.

  • Viimeinen myrsky Tim Samaras tutki tornadoja yhteiseksi hyväksi. Myrsky koitui lopulta hänen kohtalokseen 31.5.2013.

  • Huimapäät: Virusten nujertaja Vicki Jensen kehittää maailman tappavimpiin viruksiin tehoavia lääkkeitä.

  • Kaivaus kielletty Jos kaivaminen ei käy, arkeologit etsivät artefakteja tutkalla, kuvantamismenetelmillä sekä rakennusjätteitä seulomalla.

  • Iso lintu Tapaa kasuaari, Australian sademetsän suuri siementen levittäjä ja heimotarujen myyttinen hahmo.

  • Vesirajassa Norjan pitkä ja rikkonainen rannikko tarjoaa huikeita maisemia, kuten tämä kuvareportaasi osoittaa.

National Geographic on ikkuna maailmaan. National Geographicin keltaisten kehysten sisältä avautuu ikkuna eilisen, tämän päivän ja huomisen maailmaan.

Syvälle porautuvat reportaasit ja vaikuttavat valokuvat vievät lukijat matkalle maailman ympäri. Lähde National Geographicin tunnetusti loistavien toimittajien ja valokuvaajien mukana seikkailulle pitkin maapalloa ja tutustu sen luontoon, arkeologisiin aarteisiin, kaukaisiin kansoihin, ajankohtaisiin haasteisiin ja tuoreimpiin tutkimuksiin.

National Geographic Society

National Geographic -lehden taustalla on yhdysvaltalainen yleishyödyllinen järjestö National Geographic Society. Vuonna 1888 joukko herrasmiehiä, jotka olivat osoittaneet kiinnostusta maantieteellisiä kysymyksiä kohtaan, halusivat perustaa "maantieteen tuntemusta lisäävän ja edistävän" seuran. Puolisen vuotta myöhemmin ilmestyi ensimmäinen National Geographic -lehti. Nyt National Geographic -lehti ilmestyy 31 kielellä ja sillä on 50 miljoonaa lukijaa.

Jo 125 vuoden ajan National Geographic Society on tukenut tiedettä, tutkimusmatkoja ja luonnonsuojelua eri puolilla maailmaa. Tuettuja hankkeita on ollut noin 9 000. National Geographic -lehden tilaajana olet mukana tukemassa näitä hankkeita.

Lue lisää National Geographic Societystä täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...