Valmis taistoon japanilaisessa keittiössä

National Geographic aseistaa sinut hampaisiin asti japanilaisella teräksellä, jotta voit kokeilla taitojasi idän kulinaaristen erikoisuuksien parissa.

maanantai 3. lokakuuta 2016

Japanilainen keittiö tunnetaan ensiluokkaisista raaka-aineistaan, herkullisista mauistaan ja erityisistä valmistusmenetelmistään. Ne on huomattu tälläkin puolella maailmaa, sillä japanilaisia ravintoloita on lähes joka kadunkulmassa.

Tähän asti Pohjoismaiden japanilaisravintolat ovat keskittyneet sushiin, mutta nyt myös muiden japanilaisten erikoisuuksien, kuten klassisen ramen-nuudelikeiton, suosio on alkanut kasvaa.

Keittiö, jossa muotoseikat ratkaisevat

Japanilaisessa yhteiskunnassa perinteet ovat aina olleet tärkeitä. Niin ne ovat edelleen, eikä japanilainen keittiö ole poikkeus. Esimerkiksi kun ruoka on syöty, syöjän tulee asettaa puikot lautasen edessä olevaan pidikkeeseen tai riisikulhon päälle. Niitä EI KOSKAAN saa panna pystyyn riisin joukkoon.

Puikkojen asettamista pystyyn pidetään nimittäin huonona enteenä, sillä japanilaisissa hautajaisrituaaleissa kuolleelle tarjoillaan riisiä pystyssä olevilla puikoilla.

Keittiömestarin erikoinen

Omakase on japania ja tarkoittaa suurin piirtein "sinä päätät". Jos sanot japanilaisravintolassa omakase, saat keittiömestarin päivän erikoisen.

Veitsisetin muotoilusta näkee selkeästi, että Hasakin suunnittelija on pyrkinyt täydellisyyteen. Terä laadukasta terästä. Kädensija kolminkertaista, huolellisesti työstettyä ja kiillotettua pakkapuuta. Harkittua, tiukkaa japanilaista muotoilua tuotteesta pakkaukseen asti.

Saat kaiken tämän

Setti sisältää kaksi huipputerävää veistä: kokkiveitsen, (Nakiri, 32 cm), joka sopii silppuamiseen ja viipalointiin, ja fileointiveitsen (Yanagiba, 33 cm) tarkkaan leikkaamiseen.

Veitsisetin arvo on 45 euroa, mutta saat sen ja 2 numeroa National Geographic -lehteä yhteensä hintaan 8,90 euroa TÄÄLTÄ.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...