Nasa esitti vuonna 2011 pyynnön, että yksikään alus ei laskeutuisi kahden kilometrin säteelle kuudesta Apollo-kohteesta. Nasa omistaa edelleen kulkijat ja muut esineet, mutta avaruuslaki ei anna sille oikeutta suojella ikonisia jalanjälkiä, jotka esimerkiksi viimeinen kuukävelijä Eugene Cernan (oik.) jätti. Hän sanoi vuonna 1972: ”Jos luoja suo … me palaamme tuomaan rauhaa ja toivoa koko ihmiskunnalle.”

UUSI LEHTI Kilpajuoksu Kuuhun

Osin Google Lunar XPrizen vauhdittamassa nykypäivän kuukisassa on yksityisrahoitteisia ryhmiä monesta maasta. Voiton saa viemällä laitteen Kuuhun, kulkemalla siellä 500 metriä ja lähettämällä teräväpiirtokuvia ja videokuvaa Maahan.

tiistai 22. elokuuta 2017

Kaikkea tätä tarjoaa lehti nro 8/2017:

Kilpajuoksu Kuuhun

Pelissä on 20 miljoonaa dollaria. Mikä yksityisrahoitteisista ryhmistä saa ensimmäisenä Kuuhun laitteen, joka liikkuu ja lähettää kuvia Maahan ja voittaa näin Google Lunar XPrizen?

Kuumuistoja

Pitäisikö ensimmäisten Apollo-lentojen laskeutumispaikat museoida tuleville sukupolville?

Meksikon verilöyly

Silminnäkijät avaavat suunsa ja kertovat huumekartellin tappavasta iskusta meksikolaiskaupunkiin – ja siitä, miten Yhdysvaltain viranomaiset myötävaikuttivat karmean joukkomurhan syntyyn.

Latvuston valtias

Viime vuosina tiedot orangeista ovat karttuneet vauhdilla, ja ne auttavat tämän uhanalaisen sukulaislajimme suojelussa. Nähtäväksi jää, mitä kaikkea nuo tiedot kertovat omastakin lajistamme.

Nepalin hulluhunaja

Vain yksi mies saa hakea himoittua psykoaktiivista hunajaa äkäisten jättiläismehiläisten kalliopesistä.    

  

Näin saat lehden käsiisi

Osta irtonumero lehtipisteestä hintaan 9,45 €.

Voit myös tarttua joko lyhyempään tai pidempään tilaukseen ja paneutua lehden tarjontaan ajan kanssa.

Tällä hetkellä tarjoamme esimerkiksi kolme suomenkielistä National Geographicia ja silmukkatoiminnolla varustetun, kolminopeuksisen Hoverdrone Nano -lennokin hintaan 9,90 €. Säästät peräti 67 €.

Tilaa tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...