Uusi lehti: Neitsyt Maria – maailman rukoilluin nainen

Neitsyt Marian ympärille on rakentunut melkoinen kultti. Pyhiinvaeltajat kertovat kokemistaan ilmestyksistä, ihmeparantumisista ja muista ihmeistä. National Geographic 12/2015 esittelee ihmisiä, jotka kertovat tunteneensa Marian parantavan voiman.

tiistai 15. joulukuuta 2015 teksti Gitte Hou Olsen

Ihmeparantuminen syövästä

Arthur Boyle on 59-vuotias 13 lapsen isä Bostonista. Hän tuli Bosnia ja Hertsegovinassa sijaitsevan Medjugorjen katoliseen kirkkoon ensi kertaa vuonna 2000. Silloin hänellä oli parantumaton syöpä ja enää joitakin kuukausia elinaikaa.

Hän huomasi olonsa kohentuneen miltei heti sen jälkeen kun hän oli ripittäytynyt kirkossa. Bostonissa viikkoa myöhemmin suoritettu tietokonetomografia paljasti, että hänen kasvaimensa olivat kutistuneet lähes olemattomiin.

Neitsyt Maria: Maailman rukoilluin nainen

Neitsyt Maria on varmasti saanut osakseen enemmän rukouksia kuin yksikään toinen nainen. Sekä muslimit että kristityt pitävät häntä naisista pyhimpänä, ja hänen kykynsä tehdä ihmeitä on luonut valtavan uskonnollisen turismin ja tehnyt hänelle omistetuista pyhätöistä varsinaisia ihmetehtaita.

Kaikki ihmeet eivät ole ihmeitä

Ihmeet ovat vakava asia. Roomalaiskatolinen kirkko on luonut tiukat arviointiprosessit ihmeiksi väitettyjen tapahtumien tutkimiseen ja sen määrittämiseen, onko jokin tapahtuma uskottava ja kirkon tuen arvoinen.

Uskomisen ja kirkon tuen arvoisiksi katsottujen ilmestysten tulee olla selvästi ihmeellisiä, minkä lisäksi niiden tulee olla linjassa kirkon oppien kanssa ja vaikuttaa positiivisesti.

Kaikki koetut ihmeet eivät läpäise kirkon syyniä. Esimerkiksi seitsemästä tuhannesta Ranskan Lourdesissa koetusta ihmeestä vain 69 on saanut kirkon virallisen tunnustuksen.

Ihmeet pitävät kulttia yllä

Arthur Boylelle sillä ei kuitenkaan ole merkitystä. Hän ei epäile asiaa. Juuri Neitsyt Maria esirukoili hänen puolestaan ja paransi hänen syöpänsä. Hänen tarinansa kaltaiset tapahtumat pitävät yllä Marian kulttiasemaa ja takaavat hänen paikkansa maailman mahtavimpana ja palvotuimpana naisena.

Lue koko artikkeli Neitsyt Marian yliluonnollisista kyvyistä ja hänen persoonaansa ympäröivästä kultista National Geographicin numerosta 12/2015. LEHTI ON JUURI ILMESTYNYT!

Muita National Geographicin numeron 12/2015 aiheita

  • MAKUAISTI: Jos luulit, että maku puhdas kielikysymys, on aika korjata käsityksiä.

  • KAMELEONTIT: Kaikki tietävät, että ne vaihtavat väriä, mutta nyt tiedetään sekin, miksi ja miten ne sen tekevät!

  • NEW YORK: Suurkaupunki kurottaa yhä korkeammalle. Tiukkaa tietoa New Yorkin profiilista ja kävelyä arkkitehtuurin ihmeiden keskellä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...