UUSI LEHTI: Sokeista tulee näkeviä

Lääketieteen huikea kehitys voi tuoda parannuskeinoja sokeuteen, mutta vaivan ehkäisemiseksi voisi tehdä paljon enemmän jo nykyisilläkin keinoilla.

torstai 14. joulukuuta 2017

Kaikkea tätä tarjoaa lehti nro 11/2017:


Valoa näkyvissä

Heti kun Christian Guardino syntyi, hänen äitinsä Elizabeth tiesi, että pojan silmissä ei ollut kaikki kunnossa. Ne nykivät ja pyörivät pojan päässä. Toinen katsoi sitkeästi sisäänpäin.

Edes imetyksen aikana Christian ei katsonut äitiään vaan tuijotti tilan kirkkainta valoa; sisätiloissa lamppua ja ulkona ollessa aurinkoa.

Noin joka 200:s ihminen – yhteensä 39 miljoonaa – on sokea. 246 miljoonan muun näkökyky on heikentynyt.


KOLIBRIT: Pienten lintujen suuret salaisuudet

Ne liikkuvat niin kovaa, että ihmissilmällä näkee vain ilmassa leijuvan väriläiskän ja siipien mylläkän. Suurnopeuskameran pysäytyskuva kuitenkin paljastaa kolibrien salaisuudet.

NÄIN SAAT LEHDEN KÄSIISI

Osta irtonumero lehtipisteestä hintaan 9,45 €.

Voit myös tarttua joko lyhyempään tai pidempään tilaukseen ja paneutua lehden tarjontaan ajan kanssa.

Tällä hetkellä tarjoamme esimerkiksi kolme suomenkielistä National Geographicia ja silmukkatoiminnolla varustetun, kolminopeuksisen Hoverdrone Nano -lennokin hintaan 9,90 €. Säästät peräti 67 €.

TILAA TÄSTÄ

Ekhnaton: Egyptin ensimmäinen kumouksellinen

Tutankhamonin isä mullisti Egyptin uskonnon, taiteen ja politiikan. Hänen perintönsä hävitettiin, mutta hän on silti säilyttänyt asemansa muutoksen symbolina.


Epätoivon ajamat

Venezuelan sairaalat käännyttävät ihmisiä ovelta lääkkeiden ja tarvikkeiden puutteen vuoksi. Niinpä sairaat hakeutuvat monenlaisten henkiparantajien pakeille.


Amazonia tänään

Vanhat tavat ja modernit mukavuudet kohtaavat Amazonin sademetsissä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...