Lucio Chávez Díaz juo chicherian ulkopuolella Perun Lamayssa, inkavaltakunnan pyhässä laaksossa, lasillisen mansikalla maustettua maissiolutta, chicha frutilladaa. Nykypäivän puhtaat oluet, viinit ja väkevät ovat historiallinen poikkeus, sillä alkoholijuomia on perinteisesti höystetty kaikella mahdollisella männynneulasista pihkaan ja hunajaan. Muinaisen Kreikan soturit jopa raastoivat oluensa päälle vuohenjuustoa.

UUSIN LEHTI Alkoholi: kulttuurin voimanlähde

Kun tarkastelee ihmiskunnan siirtymävaiheita maanviljelyn synnystä kirjoitustaidon syntyyn, voi löytää mahdollisen yhteyden alkoholiin.

maanantai 20. helmikuuta 2017 teksti Gitte Hou Olsen

Lehden numero 2/2017 aiheita

Alkoholi ihmiskunnan kulttuurikehityksen moottorina
Alkoholi ei vaikuta ainoastaan juojaansa. Se saattoi hyvinkin siivittää ihmiskunnan kulttuurisen, kielellisen ja uskonnollisen kehityksen ennennäkemättömään vauhtiin.

Elpyvät meret
Merkittävimpien merialueiden rauhoittaminen näyttäisi todella auttavan – jopa koralliriuttoja.

Snorklausta Obaman kanssa
Barack Obama on rauhoittanut enemmän merialueita kuin kukaan toinen Yhdysvaltain presidentti. Virkakautensa lopulla hän kävi snorklaamassa Tyynessämeressä.

Lesken elämää
Joissakin kulttuureissa leskeksi jääneeltä naiselta viedään kaikki kotia ja lapsia myöten. Naiset ovat kuitenkin alkaneet nousta vanhoja perinteitä vastaan.

Kissoista villeimmät
Moni pieni kissaeläin elää miltei näkymättömissä, mutta ne ansaitsevat nousta varjoista valoon.

Näin saat lehden käsiisi
Osta irtonumero lehtipisteestä hintaan 9,45 €.

Ryhdy kestotilaajaksi. Juuri nyt tarjoamme kolme numeroa ja radio-ohjattavan Rock Crawler -auton hintaan 19,90 €. Tilaamalla säästät 63,45 €.

Tilaa tästä


Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...