Viikinkien ja slaavien välisen taistelun toisintoa esitetään keihäiden ja miekkojen voimin festivaaleilla Puolan Wolinissa. Kuva: David Guttenfelder

UUSIN LEHTI Viljelijästä viikingiksi

Kuinka Skandinavian keskiaikaisista talonpojista tuli karskeja viikinkisotureita?

keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Lehden numero 3/2017 aiheita:

Talonpojista viikingeiksi

Viikingit versoivat pitkästä kuohunnan ja sapelinkalistelun leimaamasta ajasta, jonka jatkoksi luonnonkatastrofi heitti pitkän kylmyys- ja pulakauden. Tuoreet tutkimustulokset piirtävät viikinkielämän synnystä aiempaa monimuotoisemman kuvan.

Luolatutkimusta Uzbekistanissa

Uzbekistanissa sijaitseva Dark Star on maailman syvimpiä luolastoja. Sen syvin tutkittu kohta sijaitsee noin 900 metriä maanpinnan alapuolella mutta peräti 2651 metriä merenpinnan yläpuolella. Tällainen yhdistelmä on tavallistakin kiperämpi tutkittava.

Makakin omakuva

Sulawesinmakaki kuuluu maailman 25 uhanalaisimman kädellisen joukkoon. Yksi makaki nappasi turistin kameran ja otti selfien, joka levisi kulovalkean lailla ympäri maailmaa, ja tuo tapaus saattaa nyt pelastaa koko lajin sukupuutolta.

Viisautta ja lohdutusta puista

Puut antavat meille suojaa ja lohtua, luovat perustaa kulttuureille ja todistavat menneistä tapahtumista. Kauniisti kuvitettu artikkeli vie sinut maailmalle tarkastelemaan puiden roolia ihmisten elämässä.


Näin saat lehden käsiisi

Osta irtonumero lehtipisteestä hintaan 9,45 €.

Voit myös tarttua joko lyhyempään tai pidempään tilaukseen ja paneutua lehden tarjontaan ajan kanssa.

Tällä hetkellä tarjoamme esimerkiksi kolme suomenkielistä National Geographicia ja silmukkatoiminnolla varustetun, kolminopeuksisen Hoverdrone Nano -lennokin hintaan 9,90 €. Säästät peräti 67 €.

Tilaa tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...