James Cameron haluaa kuvata 3-d-elokuvan 11 kilometrin syvyydessä

Kokenut filmintekijä ja syvänmerensukeltaja aikoo käyttää kokemuksiaan ennätyssukelluksesta tulevassa elokuvassaan.

torstai 29. maaliskuuta 2012 teksti Michael von Bulow

Aprillia, aprillia! Jutulla ei ole todellisuuspohjaa, mutta jätimme sen silti sivustoon muistoksi.

Elokuvaohjaaja ja merentutkija James Cameron haki viime viikolla Mariaanien haudan syvyyksistä muutakin kuin vain näytteitä. Deepsea Challenger -aluksella maailman syvimmässä paikassa käynyt Cameron pohtii nimittäin jo seuraavaa elokuvaansa. Vahvistamattomien väitteiden mukaan Cameron nimittäin aikoo kuvata osan seuraavasta elokuvastaan 11 kilometrin syvyydessä.

"Siitä tulee logistinen kaaos! 11 kilometrin syvyydessä ei ole valoa. Tekniikka, henkilöstö ja näyttelijät pitää kuljettaa merenpohjaan sukellusaluksilla. En edes uskalla ajatella, miten paljon kuvausten vakuutukset maksavat", toteaa Cameronin lähipiiriin kuuluva henkilö, joka ei halua nimeään julkisuuteen.

Jos mahdottomalta kuulostava hanke todella toteutuu, Cameron on siihen paras ohjaaja, sillä hänellä on kokemusta syvyyksistä. Jo ennen ennätyssukellustaan Cameron ehti tehdä 72 sukellusta minisukellusaluksella. Suurimman osan niistä hän suoritti venäläisillä Mir-aluksilla. Saattakin olla, että Cameron pyytää venäläisiä kumppanikseen seuraavaan projektiinsa.

Cameronin viime viikon sukellus oli siis ilmeisesti myös uuden elokuvan valmistelua. Ennätyssukelluksen tekniset ja tieteelliset esivalmistelut dokumentoitiin ja kuvattiin huolellisesti, ja Cameron aikoo koostaa niistä myöhemmin tänä vuonna 3-d-dokumenttiohjelman. Kuvaukset 11 kilometrin syvyydessä tehtiin erikoisvalmisteisella paineenkestävällä 3-d-kameralla.

Meri on kiehtonut Cameronia pitkään. Vuonna 1989 han ohjasi scifi-trillerin Syvyys, jota seurasi vuonna 1997 muhkea elokuvadraama Titanicista. Tällä hetkellä ei vielä tiedetä, onko Cameronin seuraava elokuva totuudenmukaisempi kuin Syvyys. Cameronin tavat tuntien on kuitenkin varmaa, että hänen tuleva elokuvansa on aivan poikkeuksellinen tarina.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...