Juustoriippuvuus

Juustonsyönti vapauttaa ihmisen kehoon morfiinimaisia kemikaaleja. Ehkä siksi juustoon on helppo jäädä koukkuun?

torstai 19. kesäkuuta 2014

Juustonhimoon on syynsä. Juusto nimittäin sisältää pieniä määriä potentiaalisesti riippuvuutta aiheuttavia aineita. Osa mielihyväkemikaaleista on lähtöisin kaseiinista, juustonvalmistuksen aikana tiivistyvästä maitoproteiinista. Kun ruuansulatus hajottaa kaseiinia, syntyy kasomorfiineiksi kutsuttuja morfiinimaisia kemikaaleja.

Maidossa jäämiä morfiinista

Myös maito itsessään voi sisältää jäänteitä lehmän maksan tuottamasta morfiinista. Luonnonhuumeet ovat luultavasti hyödyksi vasikoille kahdestakin syystä: ne rauhoittavat ja saavat vasikan juomaan maitoa niin paljon, että se saa tarvitsemansa ravinteet.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...