Maailman ruokahävikki on 50 %

Ruokaa menee hukkaan niin paljon, että se voi estää maapallon kasvavan väestön ruokkimisen, mutta itse kukin voi tehdä asialle jotain. Kerro omat nuukuusvinkkisi muillekin.

torstai 22. toukokuuta 2014 teksti Jonathan Foley

Ruokahävikkiä syntyy joka kodissa: Vihanneslaatikon pohjalta löytyy homeisia porkkanoita ja kurkkuja, jotka kävelevät jo melkein omin jaloin. Myös viimeviikkoinen keitonloppu on saanut pintaansa uutta, ei-toivottua väriä.

Puolet kaikesta ruuasta menee hukkaan

Arvioiden mukaan jopa yli 50 prosenttia ruuan kokonaispainosta jää käyttämättä ja sen mukana 25 % kaikista tuotetuista kaloreista.

Maailman väkiluvun ennustetaan kasvavan vuoteen 2050 mennessä 2 miljardilla yhteensä 9 miljardiin. Samalla ruuantarve kaksinkertaistuu nykyisestä. Ennuste tuo eteemme melkoisen haasteen ja antaa hyvän syyn tarkastella ruokailutottumuksia kriittisesti.

Hävikkiä on helppo vähentää

Kaikkein tehokkain tapa lisätä käytettävissä olevan ruuan määrää vastaisuudessa on hävikin vähentäminen.

Lataa artikkeli ja lue lisää tulevaisuuden ruokahuollon varmistamisesta ja tutustu muiden lukijoiden vinkkeihin, joiden avulla saat eniten irti oman jääkaappisi sisällöstä.

Anna vinkki: Miten ruokahävikkiä pienennetään?

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...