Maku tulee harvoin aidosta vaniljasta

Tiesitkö, että monien leivosten ja muiden valmiina myytävien tuotteiden vaniljan maku on keinotekoista?

torstai 16. tammikuuta 2014

Vaniljan maku on saatu aikaan vanilliini-nimisellä kemikaalilla, joka on trooppisesta Vanilla-kämmekkäkasvisuvusta saatavien vaniljatankojen vallitseva makuyhdiste. Elintarvikkeissa käytettävällä vanilliinilla taas ei useinkaan ole mitään tekemistä varsinaisen vaniljan kanssa.

Monta maun lähdettä

Vaniljan historiaan perehtynyt Tim Ecott sanoo, että monissa makeisissa käytettävä synteettinen vanilliini on peräisin muista kasveista, puista tai jopa kivihiilitervasta. Kokit suosivat aitoa tavaraa, mutta tavallisille kuluttajille asialla ei näyttäisi olevan suurta väliä. "Muista lähteistä saadun vanilliinin käyttäminen ei sinänsä ole huijausta, mutta ei silloin kuitenkaan ole aivan puhtaitakaan jauhoja pussissa", sanoo Ecott

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...