UUSIN LEHTI Vakuuttava näyttö?

Esimerkiksi sormenjäljet tai hiusanalyysit eivät olekaan niin luotettavia todisteita kuin tähän asti on uskottu. Kuinkahan monta syytöntä ihmistä on tuomittu virheellisten todisteiden nojalla?

maanantai 5. joulukuuta 2016 teksti Gitte Hou Olsen

Lehti nro 12/2016 tarjoaa esimerkiksi seuraavanlaista luettavaa:

Uudet tekniikat voivat kumota vanhat tuomiot

Rikostekniset ja oikeuslääketieteelliset todisteet eivät aina olekaan niin pomminvarmoja kuin televisio ja elokuvat antavat ymmärtää. Kehitteillä olevat uudet, tieteellisemmät menetelmät – esimerkiksi DNA-fenotyypitys – saattavat antaa uutta toivoa syyttöminä tuomituille.

Tursaiden villit kuviot

Tursaalla on kolme sydäntä, jotka pumppaavat sinistä verta. Otus voi vaihtaa väriään, ruiskuttaa mustetta ja ahtautua läpi pienimmästäkin rakosesta. Tursaan kahdeksassa lonkerossa on satoja imukuppeja, joiden avulla se voi vaikka purkaa akvaarion suodatinjärjestelmän. Imukupit ovat myös täynnä makureseptoreja, ja ihoa peittävät valoa aistivat solut. Tursas vaikuttaisi olevan myös varsin älykäs.

Selfie-sukupolvi luonnon armoilla

Voiko näyttävä luonto tehdä vaikutuksen sukupolveen, joka elää valtaosin sosiaalisessa mediassa? Lähde isän ja pojan mukana verkon ulottumattomiin.

Kreikkalaiset, jumalat ja kuolema

Mitä muinaiset kreikkalaiset odottivat tapahtuvan kuoleman jälkeen? Heidän kulttinsa ja rituaalinsa olivat osin niin salaisia, että niistä ei tiedetä vieläkään paljoa.

Näin saat lehden käsiisi

Osta se kioskilta tai kaupasta hintaan 9,45 €.

Tai tee tilaus. Juuri nyt saat kolme numeroa ja kauko-ohjattavan Rock Crawler -auton hintaan 19,90 €. Säästät 63,45 €!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...