Video: Näin ALMA-teleskooppi rakennettiin

ALMA-video kertoo laajan tutkimushankkeen etenemisestä ja siitä, miksi 66 radioantennin avulla taivasta havainnoiva superteleskooppi sijoitettiin juuri Atacaman aavikolle. Mukana on huikaisevan kauniita kuvia ALMAn ympäristöstä.

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Video: Superteleskooppi ALMA

Tämä 16-minuuttinen video kertoo ALMA-teleskoopin historiasta: siitä, miten hanke alkoi vuosikymmeniä sitten, aina äskettäin saatuihin ensimmäisiin tieteellisiin tuloksiin.

ALMA havainnoi taivasta ainutlaatuisissa olosuhteissa 5 000 metrin korkeudessa Chajnantorin ylätasangolla Atacaman autiomaassa. Video esittelee myös helikopterista tallennettuja näkymiä ALMAn ympäristöstä.

Lisää ALMA-teleskoopista

Tutustu koko tutkimushankkeeseen, joka johti maailman suurimman teleskoopin pystyttämiseen Atacaman autiomaahan Chileen. Lue myös ALMAn tähänastisista tutkimustuloksista National Geographic -lehden 12/2014 laajasta ALMA-artikkelista:

Jos et ole kirjautunut sivustoon, sinut ohjataan kirjautumissivulle, kun napsautat Lataa-painiketta. Jos et vielä ole rekisteröitynyt natgeo.fi-sivuston käyttäjäksi, voit samalla luoda käyttäjätunnuksen. Se on ilmaista ja vie vain minuutin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...