Paras ensikertalainen: "Pyörregalaksi"

Huhtikuussa 2010 otettu kuva värikylläisestä Pyörregalaksista ja sen seuralaisesta, NGC 5195 -galaksista, toi Ken Mackintoshille "parhaan ensikertalaisen" palkinnon Kuninkaallisen observatorion valokuvakilpailussa. Sarja oli tarkoitettu "niille, jotka vasta ovat aloittaneet tähtikuvausharrastuksen viime vuosina ja jotka eivät aiemmin ole osallistuneet kilpailuihin"."Olen ollut kiinnostunut tähtitieteestä hyvin nuoresta saakka, ja otin sen valinnaiseksi aineeksi yliopistossa", sanoo Ken Mackintosh.

keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Huhtikuussa 2010 otettu kuva värikylläisestä Pyörregalaksista ja sen seuralaisesta, NGC 5195 -galaksista, toi Ken Mackintoshille "parhaan ensikertalaisen" palkinnon Kuninkaallisen observatorion valokuvakilpailussa. Sarja oli tarkoitettu "niille, jotka vasta ovat aloittaneet tähtikuvausharrastuksen viime vuosina ja jotka eivät aiemmin ole osallistuneet kilpailuihin".

"Olen ollut kiinnostunut tähtitieteestä hyvin nuoresta saakka, ja otin sen valinnaiseksi aineeksi yliopistossa", sanoo Ken Mackintosh.

"Kiinnostukseni heräsi uudelleen äskettäin, kun huomasin [...] miten paljon helpommaksi tähtitaivaan kuvaaminen on tullut ja miten hyviä tuloksia voi saavuttaa ilman kovin suuria kustannuksia tai ponnisteluja."

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...