Syvä taivas -sarjan voittaja: "Orionin panoraama"

Kuvan vasemmassa reunassa loistavat Orionin vyön kolme kirkasta tähteä, jotka näkyvät helposti jopa valon saastuttamalla tähtitaivaalla. Kuvan on ottanut Rogelio Bernal Andreo kesäkuussa 2010.Pitkällä valotusajalla otettu kuva paljastaa myös sellaista, mitä paljain silmin ei voi nähdä: tummasta pölystä ja vaaleanpunaisesta vetykaasusta muodostuvan "maiseman". Tähän satojen valovuosien laajuiseen alueeseen sisältyvät muun muassa Hevosenpääsumu (keskellä alhaalla) ja Orionin sumu (oikealla ylhäällä). Kuva palkittiin Aurinkokunnan ulkopuolisia kohteita esittävien kuvien sarjassa.

keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Kuvan vasemmassa reunassa loistavat Orionin vyön kolme kirkasta tähteä, jotka näkyvät helposti jopa valon saastuttamalla tähtitaivaalla. Kuvan on ottanut Rogelio Bernal Andreo kesäkuussa 2010.

Pitkällä valotusajalla otettu kuva paljastaa myös sellaista, mitä paljain silmin ei voi nähdä: tummasta pölystä ja vaaleanpunaisesta vetykaasusta muodostuvan "maiseman". Tähän satojen valovuosien laajuiseen alueeseen sisältyvät muun muassa Hevosenpääsumu (keskellä alhaalla) ja Orionin sumu (oikealla ylhäällä). Kuva palkittiin Aurinkokunnan ulkopuolisia kohteita esittävien kuvien sarjassa.

"Tämä erikoinen tähtitaivaan maisema saa mielikuvitukseni laukkaamaan, ja voisin katsella sitä tuntikausia!" sanoo tuomarina toiminut tähtivalokuvaaja Pete Lawrence.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...