Tapaa uhanalaisimmat kädelliset – ennen kuin on liian myöhäistä!

GALLERIA: Apinat, gorillat ja makit ovat kärkisijoilla, kun kädelliset pannaan järjestykseen uhanalaisuuden mukaan. Tämä käy ilmi luettelosta, jonka kokosi 63 eläinsuojelun asiantuntijaa. Oheiset kuvat esittelevät osan 25 uhanalaisimmasta lajista.

perjantai 11. joulukuuta 2015 teksti Anna-Dora Maron

Peräti 63 asiantuntijaa on yhdessä laatinut raportin, joka selvittää, mitkä apina-, maki- ja gorillalajit ovat kaikkein uhanalaisimpia.

Luettelossa on mainittu kädelliset, joiden asema on suurimmassa vaarassa ajanjaksolla 2014–2016, ja ne on lisäksi koottu ryhmiksi niiden elinalueiden mukaan.

Huonoimmalta tilanne näyttää Madagaskarissa, missä on vuodesta 2012 alkaen ollut eniten uhanalaisia kädellisiä.

Katso luettelo tästä

Lajien vaarantuneeseen asemaan on monta syytä. Niiden elinympäristöjen tuhoutuminen, ravinnon puute ja salametsästys ovat vain osa niistä ongelmista, jotka ovat saattaneet joitakin maailman harvinaisimmista kädellisistä sukupuuton partaalle.

Uhanalaisten kädellisten luetteloinnin tarkoituksena on kiinnittää ongelmaan yhä enemmän huomiota. Paikallisten hallitusten olisi nimittäin nyt ehdottomasti puututtava asiaan, jotta puiden latvoissa vielä tulevaisuudessakin kiipeilisi apinoita.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...