VIDEO: Isä ja tytär tapasivat gorillat 12 vuoden jälkeen

Englantilaiset Tansy ja Damian Aspinall matkustivat Afrikan viidakkoon tapaamaan kahta gorillaa, jotka varttuivat perheen eläinpuistossa Englannissa. Gorillat olivat eläneet 12 vuotta viidakossa.

torstai 3. maaliskuuta 2016 teksti Andreas Ebbesen Jensen

Gorillat Djalta ja Bims ovat syntyneet kaukana länsiafrikkalaisesta viidakosta, tarkemmin sanottuna Britanniassa Kentissä, joka sijaitsee tunnin ajomatkan päässä Lontoosta.

Gorillat varttuivat Howletts Wild Animal Park -eläinpuistossa, jota johtaa Damian Aspinall. Aspinall on varakas mies, jonka pankkitilin saldo on lähes 30 miljoonaa euroa. Hän on ottanut tehtäväkseen vankeudessa syntyneiden gorillojen siirtämisen lajin luonnollisiin olosuhteisiin.

Aspinallin tytär Tansy oli vain pikkutyttö, kun gorillat muuttivat eläinpuistoon, ja hän sai auttaa joka päivä uhanalaisten kädellisten hoitamisessa.

Tansy Aspinall on elänyt pienestä pitäen gorillojen ympäröimänä. Tämä kuva herätti Britanniassa kiivasta keskustelua, kun se julkaistiin lehdistössä muutama vuosi sitten.

Tansy Aspinall on elänyt gorillojen kanssa lapsesta asti. Kuten nainen itse kertoi The Daily Mail -sanomalehdelle, Djalta ja Bims merkitsivät hänelle jotakin aivan erityistä:

”Siskoni ja minä leikimme usein Djaltan ja Bimsin kanssa pihallamme, ja joskus kävimme muiden gorillojen häkeissä. Minä nautin suuresti niiden kaikkien seurasta, mutta nämä kaksi olivat erityisen lähellä sydäntäni. Ne olivat kuin perheenjäseniä.”

Nyt 27-vuotias Tansy Aspinall on ammatiltaan korusuunnittelija. Hän tapasi karvaiset ystävänsä edellisen kerran vuonna 2002, jolloin ne vapautettiin Gabonissa Afrikassa sijaitsevalle luonnonsuojelualueelle. Tuolloin hän oli 13-vuotias.

LUE LISÄÄ: Uhanalaisen vuoristogorillan tilanne on paranemaan päin

Vuonna 2014 Tansy Aspinall ja hänen isänsä päättivät matkustaa gabonilaiseen viidakkoon tapaamaan Djaltaa ja Bimsiä.

Kuten edellä olevasta videosta käy ilmi, Tansyn ja hänen lapsuudenystäviensä rakkaus oli säilynyt.

80 gorillaa on päästetty vapauteen

Aspinallin perheen sopeuttamiskeskus perustettiin 1990-luvun lopulla, minkä jälkeen yli 80 gorillaa on vapautettu luontoon Gabonissa.

Monet tutkijat ovat kritisoineet perheen toimintaa, koska heidän mukaansa gorillat eivät pysty sopeutumaan elämään vapaudessa. Damian Aspinall tyrmää tällaisen kritiikin.

”Djalta ja Bims näyttivät terveiltä ja hyvinvoivilta, ja ne olivat sopeutuneet hyvin. Tutkijoiden väitteet siitä, että niiden vaistot ovat kadonneet, ovat pelkkää pötypuhetta. Näillä eläimillä on oikeus päästä kotiin. Kukaan ei pysty vakuuttamaan minua siitä, että ne eivät kuulu sinne”, hän toteaa The Daily Mailille.

Damian Aspinall voi hyvinkin olla oikeassa. Djalta ja Bims ovat ainakin pystyneet siirtymään vankeudesta vapauteen, ja ne elävät nyt 14. vuottaan Gabonin villissä viidakossa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...