Video: Hurja Spinosaurus herää henkiin

Spinosaurus on suurin lihansyöjä, joka on koskaan askeltanut maan päällä. Seuraa muinaisen vesipedon henkiinherättämistä ja kuuntele National Geographic -tutkijoiden selostus uuden Spinosauruksen synnyttämisestä.

keskiviikko 15. lokakuuta 2014

National Geographic -tutkija Nizar Ibrahim ryhmineen löysi luurankoarvoituksen ratkaisseet Spinosauruksen kappaleet Marokosta. Löydöt johtivat tutkijat uusiin johtopäätöksiin: Spinosaurus saattoi kävellä muista lihansyöjistä poiketen neljällä jalalla ja se vietti luultavasti valtaosan ajastaan vedessä.

Nyt tutkijat ovat rakentaneet täysikokoisen Spinosauruksen. Tällä videolla voit seurata Spinosaurus-kopion syntyä ja kuulla Nizar Ibrahimin selostusta kiehtovasta jättipedosta, joka hallitsi maita ja mantuja liitukaudella.

Lue artikkeli: 'Pois alta, T. rex!'

Lähde National Geographic -tutkija ja fossiilinetsijä Nizar Ibrahimin kanssa Marokkoon ja lue Spinosauruksen pitkästä tiestä maineeseen – sitä ehtivät hidastamaan molemmat maailmansodat. Lue koko artikkeli National Geographic Suomen numerosta 10/2014:

Huom! Kun napsautat Lataa-painiketta, sinua pyydetään liittymään natgeo.-fi-sivuston jäseneksi. Liittyminen kestää noin minuutin eikä maksa mitään.

NG:n tuella

National Geographicin tilaajat ovat olleet mukana rahoittamassa Spinosauruksen luurangon rekonstruointityötä.

Haluatko olla mukana tukemassa National Geographicin tutkijoita kaikkialla maailmassa? Tutustu tästä tilaustarjouksiin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...