Elämän puuhun löytyi ehkä uusi oksa

Merestä Australian eteläpuolelta löytyi vuonna 1986 tuntemattomia organismeja. Niitä tutkineet tanskalainen Jean Just ja hänen kaksi kollegaansa ovat nyt nimenneet uudet lajit.

perjantai 14. marraskuuta 2014

Löydetyt organismit muodostavat ehkä uuden eläinryhmän

Tanskalainen tutkija Jean Just löysi vuonna 1986 merestä Australian eteläpuolelta siihen asti tuntemattomia organismeja, ja nyt hän on viimein saanut niitä koskevat tutkimukset päätökseen.

Suku on saanut nimen Dendrogramma ja kaksi löydettyä lajia nimet D. enigmatica ja D. discoides. ”Olemme varmoja siitä, että organismit kuuluvat eläinkuntaan”, sanoo Tanskan luonnonhistoriallisen museon Jørgen Olesen, joka osallistui tutkimukseen Reinhardt Møbjerg Kristensenin kanssa. Organismit eivät sovi mihinkään olemassa olevaan eläinryhmään mutta ne muistuttavat joitakin sukupuuttoon kuolleita lajeja. ”Ne sijoittuvat oksalle, joka johtaa meihin ihmisiin”, sanoo Olesen, mutta sitten tulee mutkia matkaan. ”Ne saattavat muodostaa itsenäisen, varhaisen haaran monisoluisten eläinten sukupuuhun.” Eläimet säilöttiin formaliiniin, joka säilyttää muodon mutta tuhoaa DNA:n.

Seuraavaksi pitäisi siis löytää uusia näytteitä, joiden ehjän DNA:n pohjalta näistä pienistä eläimistä päästäisiin paremmin perille.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...