Ansa veden päällä

Agnarssonin ryhmän huomio kiinnittyi ensimmäiseksi siihen, että Caerostris darwini -hämähäkki osaa kutoa verkkonsa niin, että se yltää aina lammikon tai joen reunalta toiselle. Tämä joen ylle kudottu verkko on kuvattu Andasiben kansallispuistossa Madagaskarissa vuonna 2010.Yksi puiston vartijoista sanoi, että hämähäkit heilauttavat itseään Tarzanin lailla, kun ne liitävät silkkilangan varassa joen laidalta toiselle. Agnarsson sanoi, että ”ryhmä olisi todella mielellään halunnut todistaa tämän käyttäytymisen, mutta tieto osoittautui valitettavasti vääräksi”.

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Agnarssonin ryhmän huomio kiinnittyi ensimmäiseksi siihen, että Caerostris darwini -hämähäkki osaa kutoa verkkonsa niin, että se yltää aina lammikon tai joen reunalta toiselle. Tämä joen ylle kudottu verkko on kuvattu Andasiben kansallispuistossa Madagaskarissa vuonna 2010.

Yksi puiston vartijoista sanoi, että hämähäkit heilauttavat itseään Tarzanin lailla, kun ne liitävät silkkilangan varassa joen laidalta toiselle. Agnarsson sanoi, että ”ryhmä olisi todella mielellään halunnut todistaa tämän käyttäytymisen, mutta tieto osoittautui valitettavasti vääräksi”.

Tutkimusryhmään kuuulunut Matjaz Gregori? sai kuitenkin selville hämähäkkien kutomistekniikan, jota hän kuvaa piakkoin ilmestyvässä artikkelissaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...