Kuolenko, jos nielaisen myrkkyhämähäkin?

Jos nielaisit myrkkyhämähäkin, tilanne on hämähäkille vaarallisempi kuin sinulle. Myrkkykäärmeen nielaiseminen on jo toinen juttu.

torstai 7. tammikuuta 2016 teksti Liz Langley

Suora vastaus on: et.

Ruokatorveen jouduttuaan myrkkyhämähäkki tuskin on siinä tilassa, että se pystyisi puremaan. Se joutuu keskittämään kaikki voimansa hengissä pysymiseen viimeistään jouduttuaan vatsalaukun ruuansulatusnestekylpyyn.

Myrkkyhämähäkin aseistus on rajallinen

"Jos myrkyllinen hämähäkki joutuu epähuomiossa nenään tai ruokatorveen, siitä ei aiheudu haittaa terveydelle", vastaa hämähäkkieläimiin erikoistunut McGill Universityn tutkija, kanadalainen Christopher Buddle.

Erittäin harvat myrkyllisetkään hämähäkit ovat ihmiselle vaarallisia puhumattakaan, että ne aiheuttaisivat hengenvaaraa. Toki hämähäkki saattaa nipsaista kiukkuisesti jalkapohjasta, jos se sattuu istuskelemaan kengässä, jonka vedät jalkaasi.

Pelkkä ajatuskin ruokatorveen ajautuneesta myrkyllisestä hämähäkistä toki hirvittää hämähäkkikammoa potevia ihmisiä.

Toisaalta jopa mustalla leskellä, joka on myrkkyhämähäkeistä pahamaineisin, on vain rajallinen myrkkyvarasto käytössään. Myrkyn on tarkoitus riittää lamaannuttamaan hämähäkin pienet saaliseläimet.

Jos siis sattumalta nielaiset unissasi myrkkyhämähäkin, Buddlen mukaan on todennäköisintä, että otus muina hämähäkkeinä vain tepastelee takaisin ulos.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...