Naaraat ahkeria kutomaan

Suurimmat Caerostris darwini -hämähäkkien verkot on naaraiden kutomia. ”Kuvassa on vuonna 2008 ikuistettu naaras”, kertoo Agnarsson, jonka tutkimusta National Geographic Society on tukenut.Myös nuoret koiraat kutovat verkkoja, mutta kutominen saa jäädä, kun ne tulevat täysikasvuisiksi, sillä sen jälkeen ne käyttävät kaiken energiansa paritteluun.Yksi Caerostris darwini -hämähäkkien tärkeimmistä puolustuskeinoista on niiden epätasainen kuviointi, joka ansiosta ne sulautuvat puiden kuoreen. Lajia on tavattu ainoastaan Madagaskarissa.

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Suurimmat Caerostris darwini -hämähäkkien verkot on naaraiden kutomia. ”Kuvassa on vuonna 2008 ikuistettu naaras”, kertoo Agnarsson, jonka tutkimusta National Geographic Society on tukenut.

Myös nuoret koiraat kutovat verkkoja, mutta kutominen saa jäädä, kun ne tulevat täysikasvuisiksi, sillä sen jälkeen ne käyttävät kaiken energiansa paritteluun.

Yksi Caerostris darwini -hämähäkkien tärkeimmistä puolustuskeinoista on niiden epätasainen kuviointi, joka ansiosta ne sulautuvat puiden kuoreen. Lajia on tavattu ainoastaan Madagaskarissa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...