Kaskasarmeija valtaa Yhdysvaltoja

Miljardit kaskaat ovat 17 vuoden tauon jälkeen valmiit valloittamaan Yhdysvaltain itärannikon paritteluareenakseen.

keskiviikko 27. huhtikuuta 2016 teksti Andreas Ebbesen Jensen

Yhdysvaltain itärannikon on syytä valmistautua raamatulliset mittasuhteet saavaan vitsaukseen.

17 vuoden ajan horroksessa viettäneet kaskaat nousevat parin tulevan viikon kuluessa miljardipäisinä joukkoina maan sisästä esimerkiksi Ohion, New Yorkin ja Pennsylvanian osavaltioissa, kirjoittaa Fox News.

Villit seksijuhlat ennen joukkokuolemaa

Nämä siivekkäät hyönteiset ovat ihmisille täysin harmittomia, mutta yön ajaksi kannattaa harkita korvatulppien käyttöä.

Koiraiden tunnusomaisen pariutumissirkutuksen äänenvoimakkuus voi nimittäin nousta 120 desibeliin, mikä vastaa suunnilleen Metallica-keikan suurinta meteliä.

Kaskaiden invaasio liittyy niiden elämänkiertoon, joka on erittäin kiehtova ja eriskummallinen kokonaisuus.

Kaskaat ovat viettäneet maan sisällä horroksessa tarkalleen 17 vuotta, ensin munina ja sitten nymfeinä. Kun lämpötila sitten kohoaa 18 asteeseen, ne ryömivät siivekkäinä esiin maan uumenista.

Ylösnousemusta seuraavien 2–4 viikon aikana kaskaat pariutuvat estottomasti talojen katoilla ja puistoissa, mutta ilo loppuu kuitenkin varsin lyhyeen.

Kun munat ovat kehittyneet valmiiksi, kaskaat kuolevat. Sen jälkeen kuluu jälleen 17 vuotta, että nymfien sisäinen kello ajaa seuraavan sukupolven ylös maasta.

”It's going to be a wild ride”

Tätä hämmästyttävää ilmiötä esiintyy vain Pohjois-Amerikassa, ja vaikka kaskaita tulvii kaupunkeihin niin paljon, että niitä saa kirjaimellisesti kolata pois tieltä, niitä ei pidetä kiusankappaleina.

Ohiossa kaskaiden elämänkierron huipentumaa voi juhlistaa vaikka hankkimalla paidan, jossa lukee teksti ”It’s going to be a wild ride”. Clevelandin kaupungin puistoissa voi myös osallistua erilaisiin kaskasaiheisiin tapahtumiin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...