Kuvareportaasi: Aarteita takapihalla

Lopetettuaan taistelukuvaajan työt Aaron Ansarov alkoi ottaa kuvia takapihallaan. Katso kuvat oheisesta galleriasta.

torstai 16. toukokuuta 2013 teksti Aaron Ansarov

Jäin jokunen vuosi sitten terveydellisistä syistä eläkkeelle Yhdysvaltain laivastosta, missä olin toiminut taistelukuvaajana. Kuljeskelin terapiamielessä takapihallani Virginiassa, vietin aikaa nuoren poikani kanssa ja kerroin hänelle näkemistämme eläimistä. Hän ehdotti, että veisimme joitakin niistä sisään ja valokuvaisimme niiden yksityiskohtia. Kun teimme niin, eläinten värit ja rakenteet paljastuivat elämää suuremmiksi.

Sittemmin olemme muuttaneet, ensin Georgiaan ja sieltä Floridaan. Olemme viettäneet aikaa myös vaimoni synnyinmaassa Puolassa. Asuinpaikastamme riippumatta on käynyt aina samoin: Uudet "naapurit" – kuten sinitöyhtönärhi, joka jahtasi korentoa sisään taloomme, tai kerälle kiertynyt vyötiäinen, jonka löysimme puunrungon alta – ilmaantuvat oitis paikalle kuin kuvauskutsun kuulleina. Tämä hyperpaikallinen lähestymistapa on avannut minulle uuden maailman.Asuinpaikalla ei ole merkitystä vaan sillä, mitä näkee ympärillään.

Noudatan nykyisin kahta kuvaussääntöä. Sääntö 1: Eläimet on vapautettava vahingoittumattomina. Sääntö 2: Kuvaushetki saa kestää korkeintaan 15 minuuttia riippumatta siitä, saanko toivomani kuvan. En halua säikytellä kuvauskohteitani. Tiedän myös saavani uuden mahdollisuuden – asummehan samassa paikassa.

Valokuvaaja

Aaron Ansarov on syntynyt ja kasvanut Floridassa.

Katso tästä lisää Ansarovin kuvia.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...