Kuvareportaasi: Varhaisaamun jalokivet

Tutustu Pierre-David Chambonin kiehtoviin hyönteiskuviin.

torstai 30. lokakuuta 2014

Aloin työstää tätä kuvasarjaa pari vuotta sitten varhaisena kevätaamuna. Lähdin kotoani Sveitsin ja Burgundin väliin sijoittuvasta Itä-Ranskan Franche-Comtésta puoli kuuden maissa, kun aamu oli sarastamassa ja niityt olivat vielä kasteen peitossa. Kosteat heinikot muodostivat maahan paksun, kimmoisan ja kostean kerroksen. Kun kumarruin tarkastelemaan maaseudun pienimpiä asukkeja, sain nähdä luonnon aitoja jalokiviä.

Minua kiehtoivat nuo täysin aloillaan olevat hyönteiset, joita peittävät kastepisarat rajoittivat niiden liikkuvuutta mutta antoivat niille samalla kristallimaisen pinnan. Tein ensin pieniä kokeiluja, ja aloin sitten ottaa niistä muotokuvia jalustan ja kaukolaukaisimella varustetun kameran avulla.

Tyyninä päivinä – tuuli on nimittäin makrokuvaajien ykkösvihollinen – konttaan usein tuntikausia litimärkänä heinikossa ja etsin sudenkorentoja, perhosia, kärpäsiä, leppäkerttuja, kovakuoriaisia ja muita hyönteisiä ja hämähäkkejä.

On aivan mieletön tunne astua tuohon pieneen ja monimuotoiseen maailmaan, joka jää meiltä usein huomaamatta. Kaikkein taianomaisimmat puolensa tuo maailma, joka ansaitsisi enemmänkin huomiota, näyttää juuri aamunkoitteessa.

Valokuvaaja

Ranskalainen Pierre-David Chambon on todella monipuolinen valokuvaaja. Mieluiten hän kuvaa luontoa ja urheilua, ja myös makrokuvaus on lähellä hänen sydäntään. Chambon työskentelee sekä yksin että osana ryhmää, jonka nimi on Les Tontons Shooters. Lisää tietoa Chambonista osoitteessa www.davidchambon.com.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...