Joel Sartore näyttää eläinten sielun

Joel Sartore taistelee maailman uhanalaisimpien eläinlajien puolesta. "Kun pelastamme eläinlajeja, pelastamme samalla myös itsemme", hän sanoo. Kokosimme tähän joitakin mestarin parhaista kuvista.

maanantai 2. marraskuuta 2015

Tutkijat ovat päätelleet, että vähintään sata eläinlajia kuolee sukupuuttoon joka päivä. Valokuvaaja Joel Sartore haluaa siksi puhua tuhansien, ikuisiksi ajoiksi katoamassa olevien lajien puolesta.

Hänen käynnistämänsä Biodiversity-hanke keskittyy kuvaamaan eläimiä, joiden selviytyminen on uhattuna maapallon lämpenemisen vuoksi.

Hankkeen kuvat on sommiteltu erityislaatuisella tavalla: Sartore käyttää liikuteltavassa valokuvausstudiossaan mustia ja valkoisia taustoja, joiden tarkoituksena on asettaa kuvatut eläimet keskenään samanarvoiseen asemaan.

"Puhtaan taustan ja hyvän valaistuksen ansiosta katsoja voi katsoa jokaista eläintä suoraan silmiin. Ja silmät ovat sielun peili", valokuvaaja sanoo.

Joel Sartore haluaa kuvata Yhdysvaltojen merialueilla mahdollisimman monia eläinlajeja. Viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana hän on ikuistanut jo noin 1 800 lajia.

Valokuvaaja Joel Sartore Joel Sartore keskittyy dokumentoimaan valokuvillaan uhanalaisia eläinlajeja ja luontoa. Hänen työtään on National Geographicin Photo Ark -dokumenttiprojekti, johon on kuvattu 12 000 lajia.

Hankkeen tarkoituksena on kiinnittää koko maailman huomio uhanalaisiin lajeihin. Sartoren viesti on selvä: "Kun pelastamme eläinlajit, pelastamme samalla myös itsemme."

Joel Sartore kuuluu The Grassland -säätiön perustajiin ja hän on myös Yhdysvaltojen kansallisen luonnonsuojelusäätiön (The National Board of Defenders of Wildlife) jäsen. Hän on ollut yli 20 vuoden ajan mukana National Geographicin toiminnassa, ja hänen kuviaan on julkaistu yli 30 eri artikkelissa. Kuvausmatkoillaan Sartore on käynyt monissa maailman kauneimmissa ja uhanalaisimmissa luontokohteissa.

Joel Sartore

Lue lisää täältä: www.joelsartore.com

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...