Ennätyspitkä pyton napattiin Floridassa

Kaakkois-Yhdysvalloista löydetyn ennätyspitkän burmanpytonin sisältä löytyi kymmeniä munia, mikä viittaa asiantuntijoiden mukaan siihen, että Florida on mitä otollisinta aluetta tälle Kaakkois-Aasiasta peräisin olevalle vieraslajille.

torstai 23. elokuuta 2012 teksti Christine Dell'Amore, National Geographic News

Evergladesin kansallispuiston mailla kiinni otettu 5,4 metriä pitkä pyton on tutkijoiden mukaan suurin Floridassa koskaan tavattu käärme.

Kun Floridan yliopiston tutkijaryhmä avasi kuolleen käärmeen, sen sisältä löytyi peräti 87 munaa.

Yliopistoväen mukaan Evergladesin rämeeltä löydetty ennätyskäärme asetetaan myöhemmin näytteille Floridan luonnonhistorialliseen museoon.

Pytoninvaasio

Evergladesin rämealueesta on muodostumassa alati kasvavan burmanpytonpopulaation koti. Niistä moni polveutuu 1990-luvulla luontoon karanneista tai hylätyistä käärmeistä.

Lemmikkinäkin suosittu burmanpyton on yksi yhdeksästä kuristajakäärmelajista, joita on tuotu Yhdysvaltoihin 30 viime vuoden aikana, sanotaan maan kala- ja riistavirastosta. Kaikkiaan kuristajakäärmeitä on tuotu maahan noin miljoona kappaletta.

Florida on ihanteellista seutua burmanpytonille

Floridan aiempi käärmeiden pituusennätyksen haltija oli 5,12 metriä pitkä burmanpyton. Sitä suuremman löytyminen "todistaa vahvasti siitä, että Floridan olosuhteet ovat niille hyvin otolliset", sanoo Arkansas’n yliopiston biologi ja käärmeasiantuntija J. D. Willson.

Hän kertoo, että burmanpytonit kasvavat sitä isommiksi, mitä enemmän niille on ruokaa tarjolla. Vankeudessa ne voivat kasvaa yli kuusimetrisiksi.

Nyt löydetty ennätyskäärme on niin suuri, että "sen pitäisi kyetä syömään liki kaikkia Etelä-Floridan kotoperäisiä eläimiä" floridanpuuma mukaan lukien, sanoo Willson. Hiljattain tehdyssä tutkimuksessa selvisikin, että burmanpytonit todella syövät useita kotoperäisiä lajeja, joista monien kannat ovat kutistuneet pytonien asetuttua alueelle.

Tutkijat nappaavat pytonin Floridassa

Pyton syö gasellin

Pyton vs. tiikeri: kohtaus vuodelta 1932

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...