Kannibaalikettu voitti kuvapalkinnon

Kuva ahneesta sukulaisensa tappaneesta punaketusta voitti arvostetun 'Wildlife Photographer of the Year' -kilpailun lokakuussa 2015. Katso tästä upea kettukuva ja eri sarjojen voittajakuvia.

maanantai 19. lokakuuta 2015 teksti Jane J. Lee / National Geographic

Kettujen dramaattinen kamppailu

"En ole koskaan nähnyt näin voimakasta kertomusta vangittuna yhteen kuvaan." Näin totesi Kathy Moran, joka normaalisti työskentelee toimittajana National Geographicin luonnonhistoriallisissa projekteissa. Nyt hän kuului tuomaristoon, joka valitsi vuoden 2015 voittajakuvan 51. kertaa järjestetyssä 'Wildlife Photograph of the Year' -valokuvakilpailussa.

Kuva punaisesta ketusta, joka on selviytynyt voittajana kuolinkamppailusta arktisen valkoisen sukulaisensa, naalin, kanssa, ei vangitse katsojan huomiota ainoastaan esittämällä erityisen dramaattisen hetken tosielämästä. Se on myös hyvä muistutus siitä, mitä seurauksia maapallonlaajuisella ilmaston lämpenemisellä on eläinmaailmalle.

"Kun ilmasto lämpenee arktisilla ja subarktisilla seuduilla ja punakettu voi siirtyä yhä pohjoisemmaksi naalin elinalueille, syntyy yhä enemmän tämän kaltaisia ristiriitoja", kertoo Kathy Moran.

Paras 42 000 kilpailijan joukosta

Upean kuvan ottanut kuvaaja, kanadalainen Don Gutoski, on myös itse hyvin tyytyväinen voittoisaan aiheeseensa.

"Se on paras kuva, minkä koskaan olen ottanut. Siinä on keskeistä päiden, ruumiiden ja häntien – ja jopa naaman ilmeiden – symmetria", Don Gutoski sanoi BBC:lle.

Don Gutoski otti kettukuvansa kanadalaisessa Wapuskin kansallispuistossa. Se päihitti 42 000 muuta kuvaa lähes sadasta eri maasta voittamalla arvostetun kilpailun pääpalkinnon.

’Wildlife Photographer of the Year’ -kilpailu on ollut olemassa yli 50 vuotta, ja siihen kuuluu 18 eri kategoriaa.

Lähde: BBC

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...