Karhu tassuttelee kahdella jalalla

Karhut löntystelevät yleensä neljällä jalalla – kuten suurin osa nisäkkäistä. Pedals-nimen saanut karhu kuitenkin tassuttelee yhdysvaltalaisessa pikkukaupungissa kahdella jallalla. Miksi?

keskiviikko 9. joulukuuta 2015 teksti Karine Kirkebæk

Useat yhdysvaltalaisessa New Jerseyn osavaltiossa sijaitsevan Oak Ridgen pikkukaupungin asukkaat ovat nähneet Pedals-karhun kävelevän kahdella jalalla. Karhun touhut on myös saatu videolle.

Karhu hämmästyttää asukkaita, koska se tassuttelee ympäriinsä kaikessa rauhassa kahdella jalalla. Sen ei ole koskaan nähty kävelevän normaalisti neljällä jalalla. Syitä Pedalsin ihmismäiseen kävelytyyliin on kaksi:

1. Koska karhu osaa

Karhun perimässä on kyky kulkea kahdella jalalla, ja luonnossa karhut kävelevätkin aina välillä ihmismäisesti. Karhut kuuluvat eläimiin, jotka kykenevät ottamaan muutaman askeleen vain takaraajoillaan ilman eturaajojensa tukea.

2. Koska tämä karhu ei osaa kävellä muuten

Toinen syy Pedalsin ihmismäiseen kävelyyn on varsin surullinen. Pedalsilla on nimittäin vain kolme jalkaa, sillä toinen sen etujaloista puuttuu. Lisäksi vaikuttaa siltä, että Pedalsin jäljellä oleva etutassu on murtunut, koska se roikkuu velttona. Karhun kävelytyyliin on siis luonnollinen – ja raadollinen – selitys: karhu ei voi tukeutua etujalkoihinsa ja se on oppinut kävelemään koko ajan pystyasennossa takajaloillaan.

Keräys karhuparalle

Vaikka Pedals kuljeskelee asuinalueella ja tonkii roskiksia, se on saanut Oak Ridgen asukkaiden sympatiat puolelleen. Kuvista nimittäin selviää myös, että karhu on varsin hoikassa kunnossa. Syynä karhun laihtumiseen on ilmeisesti se, että sen on vaikeaa kerätä ruokaa vaurioituneella etutassullaan.

Paikallinen eläintensuojelukeskus on ilmoittanut, että se voi huolehtia Pedalsista, mutta siihen tarvitaan varoja. Siksi karhua varten on perustettu keräys, joka tällä hetkellä on tuottanut yli 23 000 dollaria. Jerseyn viranomaiset ovat kuitenkin todenneet, että karhun pitää saada elää vapaana, joten rahojen päätyminen Pedalsin kuntouttamiseen on vielä epävarmaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...