Uhka saa villiflamingot liikkumaan yhtenäisenä ryhmänä. Tutkimuskone lentää tässä niiden yli lähellä Meksikon Sisalia. Jokisuissa Karibianmeren ympäristössä ja etäämmälläkin elää useita merkittäviä pesimäryhmiä.

Galleria: Arvoituksellinen flamingo

Flamingo näyttää linnulta, jonka lennokas esikoululainen on keksinyt – tolkuttoman pitkät jalat, pattinilkat (jotka näyttävät polvilta), käärmemäinen kaula ja ylisuuri nokka – ja värittänyt laatikon kirkuvimmalla väriliidulla.

tiistai 23. lokakuuta 2012

Flamingo näyttää linnulta, jonka lennokas esikoululainen on keksinyt – tolkuttoman pitkät jalat, pattinilkat (jotka näyttävät polvilta), käärmemäinen kaula ja ylisuuri nokka – ja värittänyt laatikon kirkuvimmalla väriliidulla. Kuva: Klaus Nigge.

Flamingopariskunta kaapii nokillaan pesäkummun munaa varten. Kun poikanen on kuoriutunut, ylpeät vanhemmat yökkivät sille rasvaa ja valkuais­aineita sisältävää kupumaitoa, jota sekä emo että isä tuottavat ruuansulatuskanavassaan.

Karibianflamingo kiihdyttää siiville nousua varten Ría Lagartosin matalissa vesissä. Flamingot lentävät taitavasti sekä yksin että parvessa.

Vanhemmat jättävät muutaman viikon ikäiset poikaset hoitoryhmään lähtiessään ruuanetsintään. Vaikka muutama aikuinen vahtiikin poikasia, ne ovat silti alttiita koirien ja jaguaarien kaltaisten petojen hyökkäyksille.

Meksikolaisen Ría Lagartosin biosfäärinsuojelualueen nuoret flamingot on herätetty ennen aamunkoittoa ja paimennettu aitaukseen rengastettaviksi ennen vapauttamista. Parvet voivat etsiä ruokaa satojen kilometrien päästä.

Nämä linnut saavat korallimaiset sävynsä syömistään katkaravuista, joita on runsaasti niiden kotiseudulla Jukatanin niemimaalla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...