Pöllö hyökkää käärmeen kimppuun – ja voittaa

Nälkäinen rottakäärme luikertelee pesään, mutta pöllö on valmis puolustamaan poikasiaan nokallaan ja kynsillään. Katso uskomaton video pöllöemosta, joka pitää puolensa.

tiistai 23. kesäkuuta 2015 teksti Stefan Sirucek / National Geographic
> Watch this incredible footage of Dottie the female Texas Barn Owl defending her nest against a snake that attempted to... > > Posted by [Bird Cams](https://www.facebook.com/birdcams) on [8\. maj 2015](https://www.facebook.com/birdcams/videos/10152828707517727/)

Pöllö suojelee poikasiaan

Suojellakseen kolmea vastakuoriutunutta poikastaan pesään yöllä luikerrelleelta käärmeeltä tornipöllö Dottie hyökkää armottomasti tunkeilijan kimppuun. Se hankkiutuu käärmeestä eroon väellä, voimalla ja äidinvaistoilla niin, että höyhenet ja risut vain pöllyävät pesässä. Kiinnitä huomiota myös oikeassa yläkulmassa olevaan toiseen videoon, joka näyttää, miten käärme yrittää kiemurrella pesään sen suuaukosta. Siitä näkyy myös, miten käärme saa ronskin lähdön.

Seuraa lintujen elämää suorana Bird Cams -kameroilla

Infrapunavideo tallennettiin Texasissa maatilalla, joka osallistuu Bird Cams -hankkeeseen. Lintujen elämää esittelevää hanketta johtaa Charles Eldermire Cornellin yliopiston lintutieteelliseltä osastolta. Kiinnostuneet voivat seurata haukkoja, albatrosseja, kotkia ja tietenkin myös tornipöllöjä suorana vuorokauden ympäri.

”Hämmästyimme pöllön reaktiota ja sen keskittymiskykyä ja määrätietoisuutta”, kertoi Eldermire National Geographicille.

Tornipöllöt ovat rakentaneet pesiä maatilalle vuosikymmeniä, mutta Bird Cams -kamerat asennettiin sinne vasta muutama vuosi sitten.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...