Jättilisko on syntynyt tappamaan

Jättimäinen lisko, varaani, haastaa pelottavuudessa Hollywoodin hurjimmat hirviöt. Tämä peto iskee hampaansa epäröimättä niin saaliseläimiin kuin omiin lajitovereihinsakin.

torstai 21. tammikuuta 2016 teksti Nadia Deleuran

Jättiläisliskot ovat levittäneet kauhua valkokankaalla Jurassic Parkin ja Godzillan kaltaisissa elokuvissa.

Todellisuuden lihansyöjämatelijat ovat kuitenkin vähintään yhtä hurjia kuin Hollywoodin mielikuvitushirviöt.

Otetaan esimerkiksi vaikka varaani, joka yllä olevassa kuvassa ryömii pitkin talon seinää Australiassa.

Kannibalistinen jättilisko

Varaani, joka elää suurimmassa osassa Afrikkaa sekä Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa, Uudessa-Guineassa ja Australiassa, on armoton tappaja, joka ei kaihda lajitovereidensakaan kimppuun käymistä.

Tämä petolisko nielaisee kokonaisena linnut ja pienet matelijat. Se käyttää myrkkyrauhastensa erittämää myrkkyä saaliinsa tappamiseen.

Varaani voi kasvaa kahden metrin pituiseksi, ja sillä on voimakas niska ja keho, jotka saisivat tuhdeimmankin kehonrakentajan vihertymään kateudesta.

Varaanin supervoimat Varaanilla on pitkät ja hyvin vahvat kynnet, joiden avulla se kiipeää ja pysyy kiinni puissa.

Jos varaani on ottanut sinut tähtäimeensä mahdollisena saaliina, kannattaa ottaa pian jalat alle. Ketterä lisko pystyy nimittäin pyrähtämään perääsi 20 kilometrin tuntinopeudella.

Silloin harvoin, kun varaani tuntee itsensä uhatuksi, se lyö voimakkaasti hännällään ja sähisee kovalla äänellä säikyttääkseen mahdolliset viholliset kauemmas.

Taisteluvalmis lisko

Varaani on aina valmis taisteluun, eikä se epäröi haastaa toisia uroksia rajuun painiotteluun tavoitellessaan naaraan suosiota.

Katso itse videosta, miten urokset selvittävät, kuka on kuka:

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...