Kaveria ei syödä

Uusi herneen kokoinen sammakko on saanut nimensä Nepenthes ampullaria -kannukasvista, josta se on täysin riippuvainen. Tämä pallomaisista kannuistaan tunnettu lihansyöjäkasvi menestyy kosteissa ja varjoisissa metsissä. Se syö hyönteisiä, mutta ei kuitenkaan sammakoita. Hämärän tullen koiraat kerääntyvät kannukasvin ympärille esittämään naaraille lemmenlauluja: karheaäänisiä, minuuttien pituisia serenadeja, joiden välissä on lyhyitä taukoja. Robin Moore kertoo, että sammakoiden raakkuva sinfonia voi kestää useita tunteja.

tiistai 7. syyskuuta 2010

Uusi herneen kokoinen sammakko on saanut nimensä Nepenthes ampullaria -kannukasvista, josta se on täysin riippuvainen. Tämä pallomaisista kannuistaan tunnettu lihansyöjäkasvi menestyy kosteissa ja varjoisissa metsissä. Se syö hyönteisiä, mutta ei kuitenkaan sammakoita.

Hämärän tullen koiraat kerääntyvät kannukasvin ympärille esittämään naaraille lemmenlauluja: karheaäänisiä, minuuttien pituisia serenadeja, joiden välissä on lyhyitä taukoja. Robin Moore kertoo, että sammakoiden raakkuva sinfonia voi kestää useita tunteja.

Juuri äänekäs kurnutus vakuutti tutkijat siitä, että sammakot kuuluvat aiemmin tuntemattomaan lajiin eivätkä ole jonkin toisen lajin poikasia. Ainoastaan täysikasvuiset sammakot pystyvät "laulamaan", sanoo Robin Moore.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...