Krokotiili norsun kimpussa

Epätavallisessa väijytyksessä nälkäinen niilinkrokotiili iski hampaansa juomaan tulleen afrikannorsun kärsään. Lue, kumpi eläimistä selvisi yhteenotosta voittajana.

maanantai 15. marraskuuta 2010 teksti Brian Handwerk, National Geographic News

Afrikannorsukaksikon rutiinikäynti juomapaikalla muuttui hiljattain kamppailuksi elämästä ja kuolemasta, kun nälkäinen niilinkrokotiili hyökkäsi yllättäen kimppuun (kuva).

Sveitsin Klotenista kotoisin oleva Martin Nyfeler ikuisti dramaattisen yhteenoton kamerallaan syyskuun lopussa, kun hän oli Sambian-matkallaan tutustumassa Etelä-Luangwan kansallispuistoon.

”Näimme norsuemon poikasineen vesirajassa ja sanoimme , että noista voisi saada söötin kuvan, pysähdytään hetkeksi tähän”, kertoi Nyfeler National Geographic Newsille.

”Yhtäkkiä krokotiili hyppäsi vedestä. Koko tapaus kesti ehkä 15 sekuntia.”

”Isommiksi kasvaessaankin syövät yleensä lähinnä kalaa tai pienempiä eläimiä”, sanoo Philadelphian eläintarhan matelija- ja sammakkoeläinosaston apulaisintendentti Jason Bell.

”Ne ovat silti opportunistisia petoja, jotka odottelevat janoisia juomapaikoilla”, hän sanoo. ”Niiden tiedetään kaataneen nuoria virtahepoja ja afrikanpuhveleita. Ne pystyvät siis kiskomaan veteen niinkin suuria eläimiä.”

title="title of image node" />

Norsun kaataminen ei kuitenkaan onnistu noin vain edes hirmuiselta niilinkrokotiililta, ja kyseinen isku saattoikin olla epätoivoinen yritys tai puhdas virhe, sanoo San Diegon eläintarhan herpetologian osaston intendentti Don Boyer.

”Pedot voivat tehdä virheitä”, Boyer sanoo. ”Ne saattavat tarrata johonkin ja todeta, että oho, tulipa haukattua liian iso suupala.”

title="title of image node" />

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...