Maailman suurin krokotiili

Viime vuonna Filippiineillä vangittu suistokrokotiili Lolong on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan suurin tarhaoloissa elävä krokotiili.

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012 teksti Christine Dell'Amore, National Geographic News

Maailman suurin krokotiili on nimeltään Lolong, ja pituutta sillä on 6,17 metriä.

Guinnessin ennätystenkirjan äskettäisen listauksen mukaan suistokrokotiili Lolong on suurin vankeudessa elävä krokotiili.

Krokotiilille metsästäjän nimi

Lolong on saanut nimensä Filipppiinien kokeneimpiin kuuluvan krokotiilien metsästäjän, Ernesto "Lolong" Goloran Cañeten, mukaan. Sen epäillään käyneen useiden ihmisten kimppuun ja tappaneen kaksi. Jättiläismäinen matelija vangittiin elävänä viime vuoden syyskuussa Filipppiineillä Bunawanin kaupungin lähettyvillä.

Guinnessin listaus perustuu tietoihin, jotka on saatu eri asiantuntijoilta, muun muassa krokotiileihin erikoistuneelta eläintieteilijältä Adam Brittonilta, joka mittasi Lolongin sen nykyisessä asuinpaikassa, Bunawanin uudessa krokotiilipuistossa ja tutkimuskeskuksessa.

  Adam Britton, joka aluksi suhtautui epäilevästi krokotiilin väitettyyn ennätyssuureen kokoon, onnitteli blogissaan Lolongia, joka oli "yllättänyt epäilijän".

6-metrinen krokotiili tekee vaikutuksen

"En osannut odottaa, että koskaan elinaikanani voisin nähdä krokotiilin, joka on yli 6 metriä pitkä  –  tätä kokemusta en hevin unohda", kirjoitti Adam Britton, australialaisen Big Gecko -krokotiilintutkimus- ja konsultointiyrityksen senior partner.

Aiempi tarhaoloissa elävien krokotiilien ennätyksenhaltija oli Australiassa vangittu 5,48 metriä pitkä suistokrokotiili.

Adam Britton huomautti lisäksi, että 1 075 kiloa painava Lolong saattaa vaikuttaa myönteisesti krokotiilien suojeluhankkeisiin Filippiineillä.

Filippiinien senaatissa on esimerkiksi hiljattain päätetty vahvistaa lakeja, joilla suojellaan suistokrokotiilia sekä filippiinienkrokotiilia, joka Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton IUCN:n mukaan on äärimmäisen uhanalainen laji.

"Tämä on loistava edistysaskel", kirjoitti Britton blogissaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...