Nuijapäiden kasvuallas

Vasta löydettyä borneolaista mikrosammakkolajia edustavat nuijapäät uiskentelevat kannukasvissa. Naaraat munivat munansa kannukasvien sivuille, ja nuijapäät kasvavat kannuihin kerääntyvässä vedessä. Uusi laji, Microhyla nepenthicola, kuuluu Microhylidae-heimoon eli ahdassuusammakoihin. Robin Moore kertoo, että monet noin 30 tunnetusta Microhylidae-heimon lajista ovat pieniä aasialaisia puusammakoita.Täysikasvuiset Microhylidae-sammakot syövät enimmäkseen pieniä kärpäsiä tai muita hyvin nuoria tai pieniä hyönteisiä, kuten muurahaisia.

tiistai 7. syyskuuta 2010

Vasta löydettyä borneolaista mikrosammakkolajia edustavat nuijapäät uiskentelevat kannukasvissa. Naaraat munivat munansa kannukasvien sivuille, ja nuijapäät kasvavat kannuihin kerääntyvässä vedessä.

Uusi laji, Microhyla nepenthicola, kuuluu Microhylidae-heimoon eli ahdassuusammakoihin. Robin Moore kertoo, että monet noin 30 tunnetusta Microhylidae-heimon lajista ovat pieniä aasialaisia puusammakoita.

Täysikasvuiset Microhylidae-sammakot syövät enimmäkseen pieniä kärpäsiä tai muita hyvin nuoria tai pieniä hyönteisiä, kuten muurahaisia.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...