Sammakko kolikolla

Nuori Microhyla nepenthicola -lajin yksilö, joka on juuri kehittynyt nuijapäästä aikuiseksi sammakoksi, istuu kasvokkain Abraham Lincolnin kanssa yhdysvaltalaisen pennyn kolikon päällä. Täysikasvuiset koiraat ovat suunnilleen herneen kokoisia. Niin pieniä eläimiä on vaikea nähdä, mutta tutkijoiden onneksi nämä mikrosammakot kurnuttavat erittäin äänekkäästi. ”Hyvin pienistä sammakoista lähtee usein paljon melua”, toteaa herpetologi Robin Moore, joka ei ollut osallisena uuden lajin löytymisessä.

tiistai 7. syyskuuta 2010

Nuori Microhyla nepenthicola -lajin yksilö, joka on juuri kehittynyt nuijapäästä aikuiseksi sammakoksi, istuu kasvokkain Abraham Lincolnin kanssa yhdysvaltalaisen pennyn kolikon päällä.

Täysikasvuiset koiraat ovat suunnilleen herneen kokoisia. Niin pieniä eläimiä on vaikea nähdä, mutta tutkijoiden onneksi nämä mikrosammakot kurnuttavat erittäin äänekkäästi. ”Hyvin pienistä sammakoista lähtee usein paljon melua”, toteaa herpetologi Robin Moore, joka ei ollut osallisena uuden lajin löytymisessä.

Robin Moore johtaa Conservation International -järjestössä hanketta, jonka tarkoituksena on löytää uudelleen sata ”kadonnutta” sammakkoeläinlajia, jotka on julistettu sukupuuttoon kuolleiksi viimeisten kymmenen vuoden aikana.

Indraneil Das, toinen uuden lajin löytäjistä, aikoo syyskuussa yhdessä Robin Mooren kanssa etsiä Indonesiasta Ansonia latidisca (englanniksi Sambas stream toad) -konnalajin yksilöitä. Lajista on viimeksi tehty havaintoja 1950-luvulla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...