Sammakko Simpsoneista

Tutkijat ovat löytäneet uudelleen monia sammakko- ja konnalajeja, joiden oli luultu jo kuolleen sukupuuttoon. Niiden lisäksi matkan varrelta löytyi kolme uutta lajia, joista yksi muistuttaa Simpsonit-sarjan Mr. Burnsia.

maanantai 22. marraskuuta 2010 teksti National Geographic News

Vielä nimetön kaksi senttimetriä pitkä konna ”on kiistatta yksi omituisimmista sammakkoeläimistä, joita olen nähnyt”, lisää Conservation Internationalin sammakonsuojeluasiantuntija Robin Moore.

Konnan lisääntymistapakin on erikoinen, sillä se jättää nuijapäävaiheen väliin. Naaraat munivat sademetsän pohjalle, ja munista kehittyy suoraan täysimuotoisia sammakonpoikasia.

Conservation Internationalin ja Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) sammakkoasiantuntijaryhmän johtaman maailmanlaajuisen hankkeen löytöihin sisältyy näissä kuvissa näkyvien ennennäkemättömien sammakkoeläinten lisäksi kolme jo sukupuuttoon kuolleeksi uskottua lajia. Meksikolainen salamanteri oli nähty viimeksi vuonna 1941, norsunluurannikkolainen sammakko vuonna 1967 ja kongolainen sammakko vuonna 1979.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...