VIDEO: Iso alligaattori syö pienemmän alligaattorin

Floridassa saatiin videolle alligaattori, joka pistelee pienemmän lajitoverin poskeensa. Kannibaalialligaattorit ovat asiantuntijoiden mukaan harvinaisia, mutta tilaisuuden tullen ne kyllä syövät siekailematta myös sukulaisiaan.

tiistai 19. huhtikuuta 2016 teksti Brian Clark Howard

Alex Figueroa kuvasi 13. huhtikuuta Floridassa ainakin 3,5 metriä pitkän alligaattorin, jo söi oman lajitoverinsa. Urosalligaattorit voivat kasvaa vielä metrin tuota pidemmiksikin ja painaa yli 450 kilogrammaa. Naaraat ovat hieman pienempiä.

Kannibalismi ei ole alligaattorien joukossa tavatonta, sanoo Iowan yliopiston krokotiiliasiantuntija Christopher Brochu, joka ei tosin ole omin silmin moista nähnyt. ”Alligaattori on opportunisti ja syö sen minkä löytää ja saa kurkustaan alas”, hän sanoo.

Pienen alligaattorin vaarallinen elämä

Videon pieni alligaattori saattoi kuolla jo ennen joutumistaan suuremman suuhun.

Tapahtuma saattoi myös olla seurausta matelijoiden välisestä kamppailusta, mutta joskus alligaattorit myös saalistavat toisiaan.

Kaikkein pienimpien alligaattoreiden elämä on joka tapauksessa hengenvaarallista. Esimerkiksi suuret petokalat, haikarat ja pesukarhut ovat alituinen uhka, joten poikaset joutuvat olemaan kaiken aikaa varuillaan.

Jotkin krokotiilieläimet ottavat vanhemmuuden vakavasti jonkin aikaa, mutta itsenäistyttyään niiden poikaset saattavat joutua varomaan jopa omia sukulaisiaan.

Erityisen vaarallisia poikasille ovat täysikasvuiset urokset, koska ne käyvät maaliskuusta kesäkuuhun kestävän lisääntymiskauden aikana erityisen aggressiivisiksi ja reviiritietoisiksi.

Kasvattamot suojelevat alligaattoreita

Mississippinalligaattori (Alligator mississippiensis) voi nykyisin hyvin, vaikka se oli laittoman metsästyksen vuoksi vuosikymmeniä uhanalainen eläin.

Lainsäädännön ohella alligaattoreita suojelevat farmit, jotka tuottavat samalla lihaa ravintoloihin ja nahkaa laukkujen, vöiden ja kenkien valmistukseen.

Satunnaisesta kannibalismista huolimatta alligaattoreilla menee yleisesti ottaen hyvin etenkin Floridassa ja Louisianassa, missä niille riittää jokia, järviä ja kosteikkoja.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...