VIDEO: Leguaani häätää hätistelijät veriroiskeella

Kun konnalisko tuntee itsensä uhatuksi, se vetää esiin jokerikortin ja suihkauttaa silmäkulmastaan paksun veriroiskeen, joka yllättää saalistajan.

torstai 7. huhtikuuta 2016 teksti Andreas Ebbesen Jensen
> [Tämä lisko ruiskuttaa verta silmistään](https://www.facebook.com/natgeo/videos/10153541693008951/) > > Katso: Pedon uhkaama konnalisko turvautuu ainutlaatuiseen—ja karmivaan—puolustuskeinoon. http://on.natgeo.com/1PPbZGO > > Linkittänyt [National Geographic](https://www.facebook.com/natgeo/) 2\. huhtikuuta 2016

Hyökkäys on tunnetusti paras puolustus. Vanha sanonta pitää kutinsa etenkin eläinten maailmassa, missä ensi-isku saattaa ratkaista, kuka jää henkiin ja kuka ei.

Yhtä omituisimmista puolustustavoista käyttävät konnaliskot. Ne eivät nimittäin ota kovinkaan helposti jalkoja alleen joutuessaan kuonokkain ketun tai kojootin kanssa.

Sen sijaan liskot suihkuttavat veriroiskeen silmäkulmassaan olevasta aukosta päin hyökkääjän naamaa.

Verisuihku on viimeinen keino

Liskon veri ilmeisesti maistuu pahalta, sillä hyökkäävä peto jättää verta sylkevän liskon heti rauhaan ja yrittää sylkeä veren pois suustaan.

Veriruiske on konnaliskojen kolmas ja viimeinen puolustuskeino. Ennen verilöylyä lisko yrittää tehdä itsensä näkymättömäksi ruskehtavan suojavärinsä avulla.

Jos peto huomaa sen siitä huolimatta, lisko pullistaa itsensä piikkipalloksi ja yrittää säikyttää vihollisen tiehensä ääntelemällä äkäisesti.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...